reklamlänk

Gryningsdåd Ljudbok

4/5

Författare: Maria Richardsson

ljudbok

Introduktion

Gryningsdåd är en spänningsroman skriven av Maria Richardsson. Den magiska Gryningsdåd ljudbok gratis är en fortsättning och den andra boken i serien om Lena Borell. Maria Richardsson har sett till att böckerna Gryningsdåd och Våroffer ska hålla högt tempo, vara fullspäckade med överraskande vändningar i handlingen och massa djupa, detaljerade beskrivningar.

Uppläsaren i Gryningsdåd ljudbok gratis är ingen annan än Gunilla Leining vems efternamn är synonymt med högsta kvalitet i inläsningar. Hon har flera fantastiska ljudböcker på sitt konto och Gryningsdåd ljudbok är nästa till kollektionen. Bland annat fick man lyssna på hennes röst i sådana verk som Ett fynd att dö för, Stormblomma, Ensam ö, Ingen ska skonas eller Kärleksbrevet. Med enkla ord varje är hon röst av de flesta mästerverk.

Gryningsdåd: Handling

Eftersom Gryningsdåd är en fortsättning på serien om Lena Borell slösar Maria inte särskilt mycket tid för inledningen. Särskilt att hela Gryningsdåd ljudbok är bara tio minuter över åtta timmar. Det gör att hela Gryningsdåd är ganska koncis och håller det höga tempot hela vägen från första till sista minut. De som tycker om spännande vändningar och detaljerade utredningar kommer säkert att vara nöjda med Gryningsdåd.

Huvudhandlingen i Gryningsdåd kretsar runt ett mordfall i Boulognerskogen i Skövde. Allt börjar med att en man hittas död. Allt pekar på att han blev skjuten, men det finns inga andra ledtrådar som skulle kunna hjälpa med att påbörja utredningen snabbt. Lena Borell får i uppdrag att förklara vem som står bakom skjutningen och vad som skulle kunna vara motiven.

Ju mer gräver hon i fallet desto flera intressanta information kommer fram. Det visar sig att den skjutne mannen hade gott om fiender. Varje minut kommer det flera fakta som skulle peka på olika personer som han hade gjort business eller olika relationer med.

Så snart Lena och hennes team tror att de är på den gode väggen att identifiera mördaren, ännu en man hittas skjuten. Allt pekar på att hela fallet är bredare än de trodde i början. Lena Borell och Thomas Bergwall inser att de måste hitta mördaren innan flera personer dör.

Vem är det som står bakom de konstiga mörden? Klarar Lena och Thomas att hitta några ledtrådar som ska peka åt det rätta hållet? Och vad är det för relationer som kommer att få en tveka att kärleken kan övervinna allt? Gryningsdåd ljudbok kommer att svara på dessa frågor.

Om författaren: Maria Richardsson

Maria Richardsson är en svensk författare föddes den 20 november 1971 i Skövde. Hon specialiserar sig i kriminalromaner och ungdomsböcker och har i sin bibliografi en rad riktigt framgångsrika böcker. De allra mest populära är Den blomstertid nu kommer, Och allt blir återfött samt Våroffer som påbörjade serien om Lena Borell. Den serien är nu fortsatt med boken Gryningsdåd som får otroligt goda recensioner.

För sina böcker har Maria nominerats till flera priser och utmärkelser. En av de viktigaste är att boken Den blomstertid nu kommer har blivit nominerat till årets bästa ljudbok enligt Storytel Awards 2021. Förutom denna nominering har hon också tilldelats Skövde Kulturstipendium 2021 för sitt enorma insats i litteratur i området.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk