reklamlänk

Försvararen Ljudbok

4.1/5

Författare: Anna Karolina

ljudbok

Introduktion

Försvararen är den första boken i serien om Ebba Tapper skriven av Anna Karolina Larsson. Efter flera års erfarenhet i arbete som polis började hon skriva deckare som i en stor grad var baserade eller inspirerade av verkliga händelser.

Uppläsare i Försvararen och hela serien om Ebba Tapper är Katarina Ewerlöf. Hennes röst är ett perfekt val för Annas böcker. Hon verkar veta precis vilka som händelser är viktiga nästan som om hon var där på plats med huvudkaraktärerna.

Trots att det är den fjärde boken i Anna Karolinas bibliografi, kan man lätt känna att handlingarna och ideer är unika och fräscha. Med enkla ord är Försvararen ljudbok en underbar deckare och en fin början på serien som älskad av tusentals människor.

Försvararen: Handling

Försvararen är den första och en otroligt populära boken i serien om Ebba Tapper. Den har blivit en enorm succe i Sverige och gjorde Anna Karolina Larsson till en av de mest kända svenska deckarförfattare.

Eftersom Försvararen ljudbok gratis är början på serien, får vi lära känna alla viktiga karaktärerna i inledningen. Anna ser till att lyssnare ska ha tillräckligt många information för att kunna leda utredningen tillsammans med Ebba och förstå hennes beslut utan problem. Det finns massa fina beskrivningar och tack vare dem kan man föreställa sig alla de pågående handlingarna utan det minsta problem.

Mängden detaljer i Försvararen ljudbok är dock bara en fördel. Det gör inte boken uttråkande alls, tvärtom. Det känns att vissa beskrivningar finns där för att ge lyssnaren en paus från det höga tempo och snabba action. För att kunna hänga med handlingen ska man vara fokuserad nästan hela tiden.

Huvudhandlingen i Försvararen ljudbok gratis börjar vid årslut. Vi kan lära känna Jasmine och hennes bror Nicolas som firar julafton med narkotik. Efter party lägger de sig hemma, men bara en av de vaknar.

Det är då vi får möta Ebba den första gången. Hon är uppsagd polis och tänker inte tjäna längre. Hon vaknas dock av advokaten Angela Köhler som ber Ebba om hjälp. Och Angela är inte en person som godtar ett nej.

Böckerna om Ebba Tapper har fått enormt popularitet som ständigt ökar. Handlingen, gåtorna, intressanta karaktärer och djupa, detaljerade beskrivningar gör denna deckarserien till en av de bästa i hela genren. Om man gillar goda deckare, då är Försvararen ljudbok och dess efterträdare böckerna att lyssna till.

Om författaren: Anna Karolina Larsson

Anna Karolina Larsson är en svensk deckarförfattare och polis. Hon föddes den 3 september 1973 i Finspång där hon växte upp och gick på Polishögskolan. Hon flyttade till Malmö 2010 och avslutade sin poliskarriär efter 9 år.

Efter att hon flyttade till Malmö bestämde hon att dela av med sig med sina fantastiska ideer och började skriva deckare. År 2014 publicerade hon sin debutbok, Stöld av babian. Sedan dess har hon publicerat böcker år för år.

För sina fantastiska deckare (bland annat Försvararen) har hon tilldelats många priser och utmärkelser. En av de viktigaste är nominering till Stora Ljudbokspriset och Crimetime Specsavers Award. Anna Karolina har också varit medförfattare för två fantastiska böcker: Falco och Albino som hon arbetade på med Mons Kallentoft.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk