reklamlänk

Flickan som dansade Ljudbok

3.8/5

Författare: Cecilia Sahlström

ljudbok

Introduktion

Flickan som dansade tar oss ännu en gång tillbaka till världen av Sara Vallén. Författaren både bakom Flickan som dansade och hela serien är Cecilia Sahlström. Denna otroligt engagerande deckare är en riktig bladvändare med flera intressanta vändningar och cliffhanger som får lyssnarna att få gåshud.

Eftersom Flickan som dansade är redan den sjunde delen i serien antar Cecilia att lyssnarna vet precis vad som hände i de föregående böcker som i sin tur gör att inledningen är relativt kort. Hon bara nämner väldigt smidigt vad som hände mellan böckerna Pojkarna och Flickan som dansade för att sedan kasta lyssnarna mitt i action.

Uppläsaren i Flickan som dansade ljudbok gratis och hela serien om Sara är Maria Lyckow. Hennes magiska röst skapar en oförglömlig stämning som förblir med lyssnarna på långa veckor efter lyssnandet.

Flickan som dansade: Handling

Flickan som dansade är en otroligt fängslande fortsättning på serien om Sara Vallén. I själva början berättar författaren lite om vad som hände mellan den sjätte delen och Flickan som dansade ljudbok gratis.

Huvudhandlingen i Flickan som dansade ljudbok kretsar runt en ovanlig utredning. Det hittades en kropp av brutalt mördade Patrik Rönne i Lund. Naturligtvis får Sara och hennes team i uppdrag att få svar på vem som står bakom mordet. Fallet ser väldigt svårt ut från första minuterna.

På brottsplatsen kan de inte hitta några ledtrådar eller ankarpunkt. Det enda som kan hjälpa dem att få utredning ett steg framåt är mobiltelefon som i första ögonblicket verkar tillhöra offret. Teamet hittar en film där en flicka och en kvinna dansar.

Snart visar det sig att Saras team stötar på rykten som säger att den mördade Patrik inte var en särskilt trevlig man. Det hittas flera och flera ledtrådar som pekar på att Rönne var särskilt otrevlig mot kvinnor.

Under utredningens gång i Flickan som dansade ljudbok får vi se att Sara får höra om en tjej som förmodligen hade kontakt med Patrik innan han döde. För att göra saken ännu mer misstänksam får teamet information att flickan började bete sig särskilt märkligt på sistone.

Kan det vara så att flickan som Saras team hittade är just den som på filmen på mobiltelefonen? Vem är det som står bakom mordet? Vad är det som hände i Rönnes kontor i Lund? Och vad är det för historien bakom den konstiga filmen? Alla de heta svaren finns såklart i Flickan som dansade ljudbok där författaren avslöjar ännu flera intressanta hemligheter.

Om författaren: Cecilia Sahlström

Cecilia Sahlström är en svensk skribent, språkgranskare och författare med polisutbildning och flera års erfarenhet i yrket. I sina böcker använder sin erfarenhet och skrivtalang för att skapa oförglömliga, djupa och engagerande handlingar.

Just den här boken, Flickan som dansade är den sjunde delen om Sara Vallen på polisen i Lund. Denna utmärkta serie gjorde Cecilia en väldigt populär författare i den svenska deckargenre. Hennes Vit syren utgiven 2017 som påbörjade hela serien har blivit en enorm succe.

Trots att över fem år har gått sedan den första boken, saktar Cecilia inte och fortsätter att skriva fantastiska deckare i serien som bland annat Flickan som dansade. Hennes ovanlig stil och fängslande sätt att beskriva de pågående handlingar gör det svårt att ta sig ifrån lyssnandet. Det blir ännu svårare när man inser att tempot i böckerna om Sara snabbar på ju djupare man är i boken.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk