reklamlänk

Flickan med snö i håret Ljudbok

4/5

Författare: Ninni Schulman

ljudbok

Introduktion

Flickan med snö i håret är första boken i Hagforserien skriven av Ninni Schulman. Uppläsaren i ljudbok version är Angela Kovács.

Boken börjar med att tonårsflickan Hedda försvinner från sitt hem på nyårsafton. Snart efter det hittas det delar av en död flickkropp i närheten av hennes hem. Alla undrar om det är Hedda som har hittats.

I Flickan med snö i håret får vi får följa polisens arbete med alla detaljer. Huvudpersonen som är Magdalena Hansson har precis flyttat till Hagfors efter en skilsmässa. Nu bor hon i ett stort hus med sin 6-åriga son Nils. Eftersom Magdalena arbetar som journalist skriver hon om Heddas försvinnande. Det gör att hon blir inblandad i ett fall som kan vara livsfarligt för henne.

Flickan med snö i håret: Handling

Trots att Flickan med snö i håret är den första boken i serien slösar Ninni inte någon tid på en överflödig inledning. Lyssnare av Flickan med snö i håret ljudbok gratis blir kastade mitt i handlingen på en gång.

Så snart Hedda inte dyker sig upp hemma, börjar föräldrarna leta efter henne. Då det blir klart att hon är försvunnen, engagerar de alla de känner och ber polisen om hjälp. De som ansvarar för utredningen blir Petra Wilander och Christer Berglund. Det visar sig att Hedda hade många hemligheter för sina föräldrar. Flickan hade med enkla ord ett dubbelliv.

Mordgåtan och traffickinghärvan blir aldrig huvudämnen i boken utan något som försiggår bland allt det andra. Vid sidan om jakten på mördaren handlar boken även om Magdalenas och Petters trevande förhållande. Flickan med snö i håret ljudbok är en deckare som inte går att glömma. De chockade beskrivningar ovanliga plot vridningar gör den till ett riktigt mästerverk.

Huvudpersonerna i boken är vanliga svenskar med vanliga fördelar och nackdelar som gör historien väldigt realistisk. Småstads känslan är väl beskriven, inklusive den mentaliteten som många i mindre städer verkar ha. Magdalena som är trött och lite deprimerad efter sin skilsmässa och engagerar sig i utredningen lika mycket som polisen. Snart blir det klart att den bygden bär några hemligheter som till och med dess invånare vill dölja.

Kommer poliserna att hitta svar på vad som hände med Hedda? Är det möjligt att flera tjejer är i fara? Hur kommer Petra Wilander och Christer Berglund att undersöka fallet? Svar på dessa och ytterligare frågor finns i Flickan med snö i håret ljudbok gratis.

Om författaren: Ninni Schulman

Ninni Schulman är en svensk författare och journalist föddes 1972. Hon är även känd som Karin Jessica Christina Olofsdotter-Jansson. Hennes böcker säljs är enormt framgångsrika och har hittills sålts i över 1 miljon exemplar. Detta antalet ökar dock regelbundet då hon fortsätter att skriva nya böcker i sin mest framgångsrika serie- Hagforsserien.

Från 1995 arbetade hon som journalist och redaktör för det lokala Hagfors Värmland Folkblad. Författarens debutbok är Flickan med snö i håret. Hennes internationella berömmelse baseras på brottsromaner med journalisten Magdalena Hansson och poliserna Christer och Petra i huvudrollerna.

Förutom de sju extremt populära böckerna i Hagforsserien har hon publicerat två fristående böcker- Bara du och Flickebarn nr 291. För sina verk har hon till och med fått pris för årets värmlandsförfattare 2015.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk