reklamlänk

Flaskpost från P Ljudbok

4.3/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Flaskpost från P är den tredje boken av bokserien Avdelning Q. Avdelning Q är skriven av Jussi Adler-Olsen och handlar om kriminalinspektören Carl Mørck och avdelningen han leder vid Köpenhamnspolisen. Flaskpost från P ljudbok inleds med en gammal repad flaska som stått i fönsterkarmen på en polisstation i staden Wick i Skottland som ingen ens lagt märke till.

Inne i flaskan finns ett brev och Hjälp står skrivet på flaskan. Carl Mørck och assistenten Assad får tag på flaskposten och kopplar den till ett gammalt fall där två pojkar försvann på 1990-talet. Flaskpost från P ljudbok gratis uppläses av Stefan Sauk. Ljudbokens totala längd är 19 och 35 minuter. Boken är översatt av Leif Jacobsen. 

Flaskpost från P: Handling

Jussi Adler-Olsens bokserie Avdelning Q:s tredje del Flaskpost från P ljudbok är en spännande berättelse om ett gammalt fall som inte har klarats upp. Det hela börjar med en gammal flaska som någon ställt på en fönsterkarm vid en polisstation i Skottland. Ingen har lagt märke till flaskan och således också missat brevet inne i flaskan och ordet Hjälp som står skrivet på flaskan.

När kriminalinspektören och hans assistent på Avdelning Q, avdelning för ouppklarade fall, får tag på flaskan antar de först att det bara är några barn som lekt men när Mørck forskar vidare inser han att flaskposten är det första och enda livstecken man fått från de två pojkarna som försvann på 1990-talet.

Flaskpost från P ljudbok gratis berättar hur Mørck och Assad börjar undersöka fallet och försöker hitta svar på vilka pojkarna är, varför ingen någonsin anmält att de försvunnit och vad som kan ha hänt dem. Kriminalinspektören dras längre och länge in en nätet hos en iskall kidnappare och snart inser de att tiden håller på att ta slut.

Fallet blir alltmer besynnerligare och farligare ju mer de lär sig om kidnapparen. Trots att det gått så många år är fortfarande den kallblodiga gärningsmannen aktiv, och farligare än någonsin. Kan de hitta gärningsmannen innan det är för sent?

Flaskpost från P ljudbok har utöver en mycket spännande berättelse också mycket intressanta och välbyggda karaktärer.  Mørck är en enstöring, bister med stora kontrollbehov. Hans syrianska assistent Assad är en man med många hemligheter. Det omaka paret fungerar dock väldigt bra tillsammans och deras svarta humor lättar den annars onda och sorgsna berättelsen om de försvunna pojkarna.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Den danske författaren Jussi Adler-Olsen har nått stora framgångar både i sitt hemland och nationellt med bokserien Avdelning Q.  Adler-Olsen, född i Köpenhamn 1950 och arbetade bland annat på bokförlag och som översättare av tecknade serier innan hans författardebut år 1997 med romanen Alfabetshuset.

Han skrev ytterligare två romanen innan han slog igenom rejält med berättelserna om kriminalinspektören Mørck. Bokserien inleddes med Kvinna i rummet år 2007. Adler-Olsen har mottagit flera priser för sina böcker, Flaskpost från P belönades med flera priser under sitt utgivningsår 2010. Boken valdes bland annat till årets bästa skandinaviska deckare. Det har gjorts flera filmatiseringar utgående från Adler-Olsens verk.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk