reklamlänk

Fasanjägarna Ljudbok

4.2/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Fasanjägarna är andra delen av den danske författaren Jussi Adler-Olsens populära bokserie Avdelning Q. Berättelsen Fasanjägarna ljudbok får sin början år 1987 när ett syskonpar hittas brutalt mördade i en sommarstuga i norra Danmark. Allt pekar på att de skyldiga är en grupp ungdomar från överklassen som alla går i samma anrika internatskola. Dock finns inga starka bevis och utredningen läggs ner. Några år senare erkänner dock en av dem dådet.

Av någon mystisk anledning hamnar utredningen på Carl Mørcks bord i Avdelningen Q. Mørck börjar dock gräva i ärendet och snart är det klart att fall är allt annat än utrett. Avdelning Q:s egen utredning tar dem från Köpenhamns hemlösa till samhällets topp. Fasanjägarna ljudbok gratis uppläses av Stefan Sauk. Ljudbokens totala längd är 15 och 33 minuter. Boken är översatt av Leif Jacobsen.  

Fasanjägarna: Handling

Författaren Jussi Adler-Olsens bokserie Avdelning Q handlar om den egensinnige kriminalpolisen Carl Mørck och hans lika egensinnade syriska assistent Assadin. Köpenhamns polisbyrå grundade Avdelning Q som en orsak att förflytta Mørck, med en svår personlighet, bort från de andra kriminalarna. Avdelning Q:s uppgift är att utreda gamla ouppklarade fall.

Fasanjägarna ljudbok är den andra delen av bokserien Avdelning Q. Mørck får en utredning kring ett mord som hände sommaren 1987 då ett syskonpar hittats brutalt mördade på en sommarstuga. Man misstänkte då ett gäng med elever från en känd internatskola som varit i närheten av sommarstugan vid tiden för dådet. Man har dock inte tillräckligt med bevis och utredningen läggs ner.

Enligt Fasanjägarna ljudbok gratis erkände dock en av gängmedlemmarna mordet flera år senare och blev dömd till fängelse. Mørck anar ugglor i mossen och Avdelning Q börjar gräva i ärendet bara för att inse att fallet inte på långa vägar är utrett och att mördaren troligen fortfarande är på fri fot.

En av det gamla gänget från internatskolan har omkommit under oklara omständigheter, tre sitter i ledande positioner i det danska samhället och är både förmögna och framgångsrika. Gängets enda flicka försvann och är numera hemlös i Köpenhamn. Fasanjägarna ljudbok beskriver medlemmarna ur gänget som rena psykopater utan någon som helst empati.

Fasanjägarna beskriver ondska och råhet som är väl gömd bakom förmögenhet och gott rykte. Trots detta väger Mørcks och Assadins råa humor upp boken och gör den aningen mera lättsmält. Boken är mycket spännande, till sista sidan. Jussi Adler-Olsen vet hur man skriver en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Författaren Jussi Adler-Olsen föddes i Köpenhamn i Danmark år 1950. Innan Adler-Olsen slog igenom som författare arbetade han bland annat som översättare och vid bokförlag. Adler-Olsen debuterade som författare först i 40-års åldern och hans böcker har i regel varit storsäljare. Han debuterade år 1997 med boken Alfabetshuset, en historia om två piloter som blir nerskjutna under andra världskriget.

Med sin bokserie Avdelning Q har Adler-Olsen även nått internationell framgång. Bokserien inleddes år 2007 med boken Kvinnan i rummet. Numera består bokserien av 8 delar. Adler-Olsen har mottagit flera priser och utmärkelser för sina böcker. Speciellt boken Flaskpost från P har belönats med bland annat med Glasnyckeln för årets bästa skandinaviska roman år 2010. 

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk