reklamlänk

Familjen Knyckertz Ljudbok

4.5/5

Författare: Anders Sparring & Per Gustavsson

ljudbok

Introduktion

Familjen Knyckertz är en engagerande och underhållande serie för barn skriven av Anders Sparring tillsammans med Per Gustavsson. Just den här delen, Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen påbörjar hela serien av ljudböcker. Eftersom Familjen Knyckertz är relativt kort i pappersversion är ljudboken också bara 40 minuter lång.

Uppläsaren i Familjen Knyckertz ljudbok gratis är Katarina Cohen som man kan känna igen från sådana ljudböcker som En sommar i Devon, Allt jag fått lära mig, Som om du inte fanns eller Luna sjunger solo. Hennes röst passar perfekt till Familjen Knyckertz och skapar en fantastisk, oförglömlig stämning. Det gör att Familjen Knyckertz ljudbok är väldigt lärorik då barnen gillar att diskutera det som händer i handlingen.

Familjen Knyckertz: Handling

Familjen Knyckertz ljudbok är en varm och underhållande historia som är engagerande för både barn och föräldrar. Författarna ser till att handlingen i Familjen Knyckertz ska väcka fantasi. Bilderna som Anders och Per skapar är så uttrycksfulla och detaljerade att man kan lätt föreställa sig alla de pågående handlingar.

Eftersom Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen är den först delen i serien om Familjen Knyckertz använder författarna ganska mycket tid för att inleda huvudkaraktärerna ordentligt. I Familjen Knyckertz ljudbok ska man få träffa alla de viktigaste medlemmarna av familjen.

De huvudkaraktärerna är Mamma Fia, liten Ture, Pappa Bove och grannen Paul. I den här delen får vi veta att Familjen Knyckertz kan inte låta bli att ta saker som inte är deras. Det är ett stort problem då sonen Ture tänker bli polis i framtiden och deras beteende kan ge honom ett dåligt exempel.

Såklart familjen tycker inte om sonens planer och de hoppas att de ska påverka honom att ändra planen. Vad mer närmar sig Tures födelsedag och han har en klar önskan. Han vill nämligen få den största godisklubban i affären. Men hur ska Fia och Bove ta sig in i den hårt bevakade affären?

Denna roliga berättelse är inte väldigt lärorika för barn men underhållande hela vägen ut. Tack vare boken kan man lätt diskutera med sina unga några moraliska problem på väldigt lättillgängligt sätt. Författarna förser de äldre med ämnen och exemplar som kan diskuteras och lämnar öppen plats för diskussion. Allt det kryddas till med den enormt engagerade uppläsning av Katarina Cohen.

Om författaren: Anders Sparring och Per Gustavsson

Anders Sparring och Per Gustavsson är författarduon bakom den fantastiska barnboken Familjen Knyckertz. Tack vare sina talanger kan de på flera sätt och viss komplettera sina kunskaper och göra serien enormt engagerande.

Per Gustavsson är illustratör i böckerna om Familjen Knyckertz. Han föddes den 16 april 1962 och påbörjade sin karriär som illustratör 1995 med boken Stoppa bollen! Några av hans största verk är utan tvekan illustrationer till böcker När prinsar blir förtrollade, När prinsessor går på zoo och En stackars liten haj.

Den andra författaren av Familjen Knyckertz ljudbok gratis, Anders Sparring föddes den 16 maj 1969. Han har i flera år arbetat som manusförfattare, skådespelare och ståuppkomiker. Det ger honom många ideer och motivation att skriva fantastiska barnböcker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk