reklamlänk

Ett lyckligare år Ljudbok

4.3/5

Författare: Jonas Gardell

ljudbok

Introduktion

Ett lyckligare år skriven av Jonas Gardell är en fantastisk berättelse om omöjliga kärlek, strävan för frihet och viljan för att leva lyckligt. Författaren bakom detta utmärkta verk är Jonas Gardell. Det var också han som inspelade bokens ljudbok version.

I sin relativt korta roman, Ett lyckligare år tar oss författaren på en resa bak i tiden till året 1879 när verkligheten såg annorlunda ut. Då för tiden var man tvungen att gömma sina känslor om de inte var riktade mot person av samma kön.

I den gripande historien som Ett lyckligare år ljudbok gratis bildar får vi se hur verkligheten har förändrats och få se liv och problem av människor som levde i Sverige nästan 150 år sedan.

Ett lyckligare år: Handling

Ett lyckligare år är ett sorgligt men viktigt verk som understryker hur viktig är friheten för människor. I sin fantastiska verk, Ett lyckligare år ljudbok visar Jonas Gardell hur verkligheten såg ut för homoseksuella i Sverige för nästan 150 år sedan.

Huvudhandlingen i Ett lyckligare år ljudbok kretsar runt familjen Wikner och nutidens Sverige. År 1879 bestämde filosofen Pontus Wikner skriva en otroligt kontroversiell text med sina självbekännelser. Texten var så otroligt stark att när familjen fick reda på vad han skrev om ville de av all sin makt stoppa texten från publicering.

Det bestämdes att manuset ska låsas in i en blecklåda på Uppsala Universitetsbibliotek och få vänta minst 50 år tills någon ska kunna bryta förseglingen. Pontus skandalösa för dåtidens text visar hur mycket verkligheten har förändrats. Filosofen ger lyssnare perfekt exempel på vad utveckling egentligen betyder och hur viktigt det är att komma ihåg om det förflutna. De som inte vet vad som hände förr kommer att låta det hända igen.

Efter över 100 år sedan filosofen förseglade texten får vi hoppa i handlingen till några ungdomar i Örebro som öppnar en av de första föreningar för homoseksuella under namnet Gay Power Club. Vi får följa Ronny som försöker att hitta sig en partner och kärleksparet Vanja och Kerstin som blir sensation i området.

Den gripande historien som Ett lyckligare år visar kan ändra perspektiv på verkligheten. Inte ofta får man stöta på lika underhållande, men också lärorikt verk som Ett lyckligare år ljudbok gratis. Med massa intressanta fakta, jämförelser och detaljerade beskrivningar kan man inte bara förstå hur livet i Sverige såg ut för över 150 år sedan, men också förstå hur de ändringarna påverkar oss idag.

Om författaren: Jonas Gardell

Jonas Gardell eller egentligen Lars Jonas Holger Gardell föddes den 2 november 1963 i Täby. Han har i flera år varit synlig i nöjesbranschen. Bland annat har han arbetat som komiker, dramatiker och artist. Hans författarkarriär påbörjade väldigt tidigt år 1979 med dikter Den tigande talar. Seks år senare publicerade Gardell sin första roman, Passionsspelet.

Under flera år har han arbetat på flera olika projekt som hade mycket att göra med nöjesbranschen. Bland annat var han producent, skapade musik, spelade i teater och kortare produktioner. Mellan 1979 och 2021 har han publicerat över 25 böcker. Några av de viktigaste är Mormor gråter och andra texter, Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter och Ett lyckligare år ljudbok.

I sina texter ifrågasätter han gärna de grundläggande reglerna. Han är inte rädd att fråga ‘varför’ när det behövs.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk