reklamlänk

Ett lik för mycket Ljudbok

4.2/5

Författare: Carin Hjulström

ljudbok

Introduktion

Författaren Carin Hjulström har skrivit bokserien Säbyholms gröna fingrar som är en riktigt cosy crime – bokserie. Seriens fristående tredje del Ett lik för mycket ljudbok handlar om ett mystiskt försvinnande på en före detta kvinnlig elitsoldat.  Både polisen Olle Magnusson och skådespelaren Siri Ehrensvärd blir inblandade i sökandet efter de två försvunna kvinnorna.

Boken handlar också om Siris brorson Anton, ägaren av plantskolan i Säbyholm, som inser att han behöver komma över sin rädsla för hästar för att vinna Cecilias hjärta. Ett lik för mycket ljudbok gratis läses upp av Gunilla Nyroos. Ljudbokens sammanlagda längd är 20 timmar och 18 minuter. 

Ett lik för mycket: Handling

Bokserien Säbyholms gröna fingrar inleddes med boken Bara ett litet mord. Boken introducerar skådespelerskan Siri och hennes brorson Anton. Anton har vunnit en Säbyholms plantskola i poker och när Siris relation tar slut beger hon sig till Anton. På åkern i anknytning till plantskolan hittas en man död, polisen Olle Magnusson undersöker mordet och han får hjälp av Siri.

I den andra delen Knappt en droppe blod fortsätter Siri och Olle att nysta i ett mord, denna gång mordet på en man som hittas död på kyrkogården. I Ett lik för mycket ljudbok får Siri och Olle denna gång nysta i ett mystiskt försvinnande.

Ett lik för mycket ljudbok gratis börjar med att Siri byter några ord med en kvinna i 30-års åldern klädd i militärkläder som går förbi plantskolan just när Siri hämtar tidningen. Efter detta försvinner den före detta elitsoldaten Maria Storm. Lokalpolisen Olle Magnusson kopplas in och han tar hjälp av organisationen Missing People för att genomsöka skogarna. Man vet också att en varg har rivit får i området och att man behöver vara försiktig när man rör sig i skogarna. 

Ett lik för mycket ljudbok innehåller också lite av en kärlekshistoria. Björn bjuder med sig Anton och Cecilia på olika galopptävlingar i trakten och trots en hel del dramatik, bestämmer sig Björn för att köpa en mycket svårhanterlig hingst som annars skulle slaktas. Cecilia är mycket glad över det medan Anton är vettskrämd. Men slutligen inser Anton att han måste komma över sin rädsla för att han en chans med Cecilia.

Om författaren: Carin Hjulström

Carin Hjulström föddes år 1963 i Göteborg i Sverige. Hjulström är författare, journalist och programledare. Hon är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Aftonbladet och Göteborgs-Tidningen. Hjulström har även arbetat som manusförfattare, programutvecklare och informationschef. Hon har varit programledare för bland annat programmen Melodifestivalen, Carin med C och Hon & Han.

Som författare debuterade Hjulström år 2009 med första delen av bokserien om Frida Fors, Finns inte på kartan. Efter detta har det utkommit ytterligare fyra delar om Frida Fors samt Cosy Crime bokserien Säbyholms gröna fingrar. Utöver detta har Hjulström utgivit en barnbok och fyra andra romaner. 

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk