reklamlänk

Ett fängelse utan murar Ljudbok

3.7/5

Författare: Johan Gustafsson & Theodor Lundgren

ljudbok

Introduktion

Ett fängelse utan murar är en självbiografisk berättelse om Johan Gustafsson som blev kidnappad i Timbuktu när han reste genom Afrika. Han med två okända medfångar förs genom de ökända territorierna där reglerna är helt annorlunda från de europeiska vi är vana vid.

Det är religion och ett heligt krig som gör att Johan kretsar mellan liv och död. I Ett fängelse utan murar berättar han hur det var att vara i fångenskap i nästan 6 år. Det skrämmande och farliga vardag han var tvungen att gå igenom i så många år har påverkat honom riktigt starkt. Det enda drömmen han hade var att kunna en dag komma tillbaka hem.

Boken var publicerad 2021 och det är själva Johan Gustafsson som uppläsare. Bokens medförfattare är Theodor Lundgren som hjälpte med sin erfarenhet som författare att strukturera Ett fängelse utan murar ljudbok gratis ordentligt. Ljudboken är nästan 11,5 halv timme lång.

Ett fängelse utan murar: Handling

Ett fängelse utan murar är ett förskräckande berättelse om Johan Gustafssons fångenskap. Den är otroligt gripande på många sätt och vis med massa intressanta anekdoter från hans vardag. Ljudboken är fullspäckad med Johans intrycken och känslan samt korta sammanfattande detaljer på vad han behövde göra för att stanna vid liv.

Författarparets Ett fängelse utan murar ljudbok gratis är inte ett verk som man får hoppa över. En sådan blandning av äventyr, skräck men också lärorika historier är ett måste för varje människa. En stark historia om överlevnad som Gustafsson gick igenom har präglat honom för hela livet. Nu kan vi lära oss ifrån hans erfarenheter.

Han berättar om vad som hände bakom kulisserna när han till exempel han inspelade filmen som laddades upp. Den filmen började med att han sa hans namn och sa vem som fångar honom, al-Qaida i Maghreb.

Hela tiden tillbragte de utomhus i lägrar och transporterades så ofta som möjligt. Med enkla ord såg det ut som en stor flykt.

Boken kan kallas för en enda stor emotion. Johan delar av sig bara de situationerna som hände under fångenskapet, för det som var innan eller efter var inte längre viktigt. Konflikter, isolering och överlevnadsstrategier som de kom på var det enda de kunde fokusera sig på. De alla hade ett mål, att överleva den kommande dagen för att köpa tid åt sina länder.

De skrämmande beskrivningar av miljö och farliga brottslingar som de var tvungna att leva med gör att man uppskattar vad man har hemma. Fångarna var kedjade hela tiden från kvällen till morgonen. Alla tre fick behandlade utan respekt som djur.

Om författaren: Johan Gustafsson och Theodor Lundgred

Johan Gustafsson är en svensk författare och offer i kidnappningsdrama på Mali. Han frisläpptes 2017 efter nästan 6 år fångenskap. Han hölls fånge av al-Qaida i Maghreb. I sin självbiografisk Ett fängelse utan murar ljudbok beskriver han alla skrämmande och mest intressanta momenten av sitt fångenskap.

Theodor Lundgred föddes 1979. Han är svensk författare och journalist samt medieproducent. Han är medförfattare av flera böcker och ibland arbetar som spökskrivare. Han specialiserar sig i biografier och memoarer.

Sedan 2010 har han släppt minst 10 böcker, och två filmer, Pappas Flicka och Sveriges farligaste man: Svartenbrandt. Tillsammans med Johan Gustafsson har han publicerat Ett fängelse utan murar som får utmärkta recensioner.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk