reklamlänk

Ett år av magiskt tänkande Ljudbok

3.7/5

Författare: Joan Didion

ljudbok

Introduktion

Ett år av magiskt tänkande är en sorgligt berättelse och delvis självbiografisk bok skriven av Joan Didion, en amerikansk författare. I sin Ett år av magiskt tänkande skriver hon ärligt om hur hennes mans plötsliga bortgång har påverkat hennes verklighet.

Joans Ett år av magiskt tänkande har hamnat på högsta platsen på bästsäljarlistor i USA och har legat där på väldigt länge sedan 2005. Genom åren har den samlat flera olika stora priser, bland annat National Book Award.

Uppläsaren i den svenska versionen av Ett år av magiskt tänkande ljudbok är Agneta Ekmanner som man kan känna igen från Jane Austens Emma. Man ska också understryka den fantastiska översättningen av Ulla Danielsson, som på ett fantastiskt sätt avspeglar den utmärkta stämningen av originella versionen.

Ett år av magiskt tänkande: Handling

Den underbara, men också rörande boken, Ett år av magiskt tänkande skriven av Joan Didion är ett mästerverk. Författarens stil och talang får lyssnarna att öppna ögonen och se på verkligheten från ett helt annorlunda håll. Det är en ljudbok som på flera nivåer visar livets cirkel och hur snabbt kan vissa saker förändras.

Joan berättar väldigt ingående om hur hennes liv förändrades när hennes man hade gått bort. Hon berättar om sorgen och försöker ärligt beskriva alla de känslor och svåra situationer hon var tvungen att gå igenom. I Ett år av magiskt tänkande ljudbok kan man uppskatta Joans rätlinjigt språk och skarpa, personliga beskrivningar som man kan känna igen från hennes tidigare verk.

Ett år av magiskt tänkande ljudbok gratis inte bara beskriver Joans situation, men på ett sätt visar vad som väntar de flesta av människor i förhållanden. Döden är det naturliga livets gång och man kan klart se att Joan hade accepterat det trots att hon inte var redo för bortgången.

Det fantastiska språket som Joan använder i bokens originella version, The Year of Magical Thinking, har på ett oerhört underbart sätt avspeglats i den svenska översättningen. Man kan klart se att Ett år av magiskt tänkande ljudbok har korrekturlästs och förlaget har sett till att boken ska vara lika stor succe som dess amerikanska version.

Vill du få veta vad är Joans tankar om liv och död? Eller få veta vad är det som orsakade hennes man snabba bortgång? Hur klarade Joan att leva i verkligheten utan sin älskade person? Dessa i flera svar tillsammans med intressanta tankar och diskussioner finns tillgängliga i Ett år av magiskt tänkande ljudbok gratis.

Om författaren: Joan Didion

Joan Didion födde den 5 december 1934 och avgick den 23 december 2021 i New York. Hon har varit en av de allra mest populära amerikanska författare och journalister. Hon arbetade regelbundet med The New York Review of Books eller The New Yorker men också andra stora aktörer i branschen.

I sin bibliografi har hon samlat några fantastiska böcker som Ett år av magiskt tänkande, The White Album, Political Fictions, Att lära sig själv att leva eller En stjärna föds.

För sina utmärkta böcker och arbete som journalist har hon tilldelats flera priser och utmärkelser varav National Humanities Medal, Los Angeles Times Book Prize eller American Academy of Arts and Letters är de viktigaste.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk