reklamlänk

Er tredje man Ljudbok

4/5

Författare: Denise Rudberg

ljudbok

Introduktion

Er tredje man är den tredje boken i serien Kontrahenterna. Den är skriven av Denise Rudberg och handlar huvudsakligen om svenska kvinnor under andra världskriget. Uppläsaren i denna fantastiska ljudbok är Marie Richardson vems röst passar perfekt i bokens stämning.

I Er tredje man ljudbok gratis får vi följa Elisabeth och Iris och deras väg och utveckling i den svåra tiden. Lite senare får vi lära känna Signe som också har svåra upplevelser bakom sig. Tillsammans upplever de saker som vi får följa som lyssnare.

I Er tredje man är det lätt se Denises talang att bygga upp engagerande och inspirerande berättelser. Den fångande och lärorika serien Kontrahenterna väcker upp viktiga tankar som får en att utvärdera sitt eget liv på nytt.

Er tredje man: Handling

Modiga kvinnor, krig och svåra uppdrag som kan rädda många människoliv. Det är en vacker historia om tre kvinnor som växte upp i olika bakgrund. Alla de tre engagerar sig i viktiga uppdrag under andra världskriget.

Början på Er tredje man äger rum år 1941. Snart blir det sommar. Människor är oroliga när Sveriges neutralitet sätts på prov. Tyskarnas konvoj sänkte i närheten av Ölands kust. Snart efter det håller Per Albin Hansson ett tal som kommer att vara påmind i flera år. Han hävdar Sveriges neutralitet och motiverar människor på ett sätt som aldrig gjorts tidigare

Märkliga turer vid tiden för Iris landsflykt avslöjas medan Signe äntligen får chans till återhämtning i skärgården hos professor Svartström. Mitt under ett pågående världskrig är det nästan omöjligt att avgöra vem man kan lita på. Vi får följa Signe och se hur hennes relation med professor Svartström utvecklas så småningom.

Eftersom Iris har personliga kopplingar med nazister och judar är hennes tillvaror satt i fara. Alla tre kvinnorna kämpar med sina privata problem och den viktiga kodknäckningen medans kriget så småningom närmar sig de svenska gränserna. Författaren baserar handlingen i Er tredje man ljudbok gratis på sin egen familjs histori och visar hur Sverige såg ut under andra världskriget.

Er tredje man är en emotionell och åsikts väckande berättelse som får en att uppskatta hur verkligheten ser nu för tiden. Tack vare Denises talang kan man nästan bevittna verkligheten från den andra världskrigets tid. Er tredje man ljudbok är ett perfekt exempel som visar hur mycket har ändrats genom åren.

Om författaren: Denise Rudberg

Denise Rudberg är en svensk författare. Hon föddes och växte upp i Stockholm. I sin karriär har hon provat många olika arbeten och utbildningar, men aldrig kunde hitta något som skulle passa henne perfekt. Bland annat fick hon arbeta som nattklubbsvärdinna, mellanstadielärare, drivit aerobics studio samt utbildat sig till idrottsledare. Hon hade till och med bott i New York i tre år.

Hon anses vara en av de mest kända och lästa författare i Sverige under 2000-talet. Skrivande är dock inte hennes enda uppdrag då hon leder en ganska populär podd. Hennes debutbok väninnan som släpptes år 2000 blev en enorm succe. Det ledde till att hon skrev många framgångsrika böcker.

Till slut lanserade hon en ny, ovanlig genre- elegant crime. Den serien handlar om Marianne Jidhoff. Författarens böcker såldes hittills i över 4 miljoner exemplar, men antalet ökar gradvis.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk