reklamlänk

Enhörningen Ljudbok

4.5/5

Författare: Sophie Kinsella

ljudbok

Introduktion

Enhörningen är en av de fantastiska och lätta böckerna för barn skriven av Sophie Kinsella.

Fantasi. Vad betyder detta ord egentligen? Ingenting annat än att kunna se världen i en form som ännu inte är känd för andra. Det är här konstverk som målare, musiker och författare skapas.

Magi är en fantasiprodukt. Var och en av oss skulle vilja ha någon form av supermakt. Och vi vet bäst vilken superförmåga som passar oss perfekt.

En skulle vilja kunna teleportera sig och den andra skulle vilja kunna uppfylla alla önskningar och trolla fram vad som helsts, som en älva från den berömda filmen “Shrek”. Ännu en skulle vilja vara som Superman.

Författaren till Enhörningen och ljudbokens uppläsare Johanna Westman gav oss en möjlighet att utveckla vår fantasi och fördjupa oss i en fantastisk värld.

Enhörningen: Handling

Enhörningen ljudbok berättar en magisk histori om unga Ellas fantastiska äventyr som drömmer om att växa upp och bli en fe som hennes mamma. Ella och hennes mammas äventyr är den tredje delen av serien “Magic Family”.

Det att vara tonåring har både rättigheter och skyldigheter. I efterhand verkar de triviala, men ur en ung mans perspektiv är de riktigt fula. Man måste gå i skolan, stå upp tidigt varje dag och studera alltför länge, och det är bara några av ungarnas ansvarsområden.

Alla aktiviteter vi utför som unga är nödvändiga för att förbereda oss för det framtida, självständiga och framgångsrika livet.

Ibland krävs det magi för att hantera dessa ansvarsområden Är det magin som Ella väntar på?
Samma som i vardagen, ser det ut i Enhörningen ljudbok gratis. Som en liten flicka ville hon också växa upp snabbt. Först som vuxen upptäckte hon att det fanns en speciell kraft som väntade på henne.

Boken är fullspäckad med fantastiska, fantasivaknade berättelser. Det är ett förtrollande äventyr med massa magi och oväntade plotvridningar. Enhörningen är en vacker blandning av stereotyper om magi och den moderna världen. Sådana detaljer som datastavar istället för trollstavar inleder en särskilt stämning i boken. I tillägg Ellas karaktär gör att de hamnar i ofta roliga, tokiga situationer.

Så fort man börjar resa med Ella och hennes mamma kan man inte låta bli den. De roliga historier som huvudkaraktärerna går igenom gör att man kan lyssna på Enhörningen ljudbok gratis med hela familjen. Bokkritikerna påstår att till och med översättningen fungerar bättre i den här tredje delen än i de tidigare böckerna. Med enkla ord Enhörningen är lockande för både unga och äldre som hela familjen kommer att uppskatta.

Om författaren: Sophie Kinsella

Sophie Kinsella är författarens pseudonym som hon skriver under sedan flera år. Egentligen heter hon Madeleine Sophie Wickham och föddes i London den 12 december 1969.

Hon specialiserar sig i barnböcker, men huvudhandlingarna är intressanta att till och med äldre lyssnare borde nyttja ifrån berättelserna.

Hennes debutroman, En köpgalen kvinnas hemliga liv publicerades 2000 och översattes ett år senare.

Det är värt att nämna att en av hennes böcker, En shopaholics bekännelser filmatiserades och hade premiär i mars 2009.

För sina fantastiska verk hade hon fått många priser och utmärkelser, till exempel Betty Trask Award 1995.

Madeleines bibliografi består av över 20 böcker under pseudonymen Sophie Kinsella och över 8 böcker som Madeleine Wickham.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk