reklamlänk

En storm kom från paradiset Ljudbok

3.9/5

Författare: En storm kom från paradiset

ljudbok

Introduktion

En storm kom från paradiset är en samtidsroman som får lyssnarna att få tårar i ögonen. Den vackra berättelsen som Johannes Anyuru har skapat håller lyssnarna i spänning och på ett otroligt förfärligt sätt omvandlar en vacker dröm till en riktig mardröm.

Hela En storm kom från paradiset kryddas till med den finaste uppläsaren, Fredrik Evers. Det är värt att understryka att En storm kom från paradiset ljudbok gratis är en av de första ljudböcker som han fick inläsa. Det gör han dock otroligt gott. Uppläsningen av En storm kom från paradiset ljudbok har allt man kan kräva från samtidsromaner. Den är engagerande och har flyt som gör att man vill ha mer ju längre i ljudboken man är.

En storm kom från paradiset: Handling

En storm kom från paradiset är en stark berättelse om författarens far. Den är en samtidsroman som chockerar lyssnarna på flera nivåer. Den historien visar klart hur en dröm kan snabbt förvandla till en riktig mardröm.

I En storm kom från paradiset får vi följa Johannes far och förstå hur det gick till att han älskade att flyga, arresterades flera gånger, reste genom flera europeiska länder och till slut hamnade i Sverige.

Den svåra En storm kom från paradiset ljudbok gratis skildrar hur svåra val hade faren och flera flygkadetter framför sig när den 26 januari 1971 nåddes de av ett förfärligt besked om situationen i hemlandet.

Situationen blev själv svårare när Idi Amin har gripit makten. Han ordnade att det ska skickas ett flygplan för att hämta Johannes far och hans kamrater. I En storm kom från paradiset ljudbok visade det sig till slut att de har arresterats snart efter de landade.

Inget verkar gå som det ska och han skickas till fängelse. Det enda han vet att han snart kommer att utvisas som i sin tur kan kosta honom livet. Det finns två alternativ. Han antingen kommer att skickas till Uganda där han förmodligen kommer att bestraffas för landsförräderi eller till Europa där det finns möjlighet att han inte ska tas emot.

Med hjälp av En storm kom från paradiset ljudbok får vi lära en människa utan gränser. Han vill överleva och gör allt han kan för att ta hand om sig. En stor del av hans vardag är hans kamp för liv. Varje dag på flykt och statslös vågar han ta nästa steg för att hitta sin asyl. Det är just som han hamnar i Sverige och påbörjar sitt nya liv.

Om författaren: Johannes Anyuru

Johannes Anyuru är en svensk poet och författare föddes den 23 mars 1979 i Borås. Hans författarkarriär påbörjades år 2003 när han släppte sin första bok, Det är bara gudarna som är nya.

Han utvecklade sin skrivkonst och klarar att samlat flera fantastiska priser genom åren. Trots att boken En storm kom från paradiset gjorde honom särskilt populär i hela Sverige, har hans De kommer att drunkna i sina mödrars tårar tilldelats Augustpriset för Årets svenska skönlitterära bok.

Genom åren han har varit en väldigt aktiv författare och samlat 20 övriga priser och utmärkelser varav Aniarariset, Årets författare och Augustpriset är de viktigaste.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk