reklamlänk

En människa kan mördas men inte idéer Ljudbok

4.2/5

Författare: Eva Franchell

ljudbok

Introduktion

En människa kan mördas men inte idéer är en biografi om en av Sveriges starkaste utrikesminister, Anna Lindh skriven av Eva Franchell. Den fantastiska En människa kan mördas men inte idéer förklarar steg för steg hur det kom till att Anna mördades och vilka som konsekvenser det hade i den svenska politiken. Man får lära sig om hur hon påverkade framtiden.

Den levande tidsbild av Anna Lindh, En människa kan mördas men inte idéer ljudbok gratis är uppläst av Cecilia Nilsson som har flera utmärkta ljudböcker på sitt konto. Bland annat fick hon läsa upp sådana biografier som Axel Törneman, En livslång hemlighet eller Berättelsen om Nahr. Denna finaste blandning av histori, en riktig ikon och fantastiskt språk gör En människa kan mördas men inte idéer ljudbok gratis till en av årets viktigaste biografier.

En människa kan mördas men inte idéer: Handling

Anna Lindh föddes i juni 1957 och var en av Sveriges mest populära politiker i sin tid. Hon hade flera ideer och ledde socialdemokraterna i framtiden samt arbetade hårt hela sin karriär för att förbättra Sveriges internationella samarbete. En människa kan mördas men inte idéer berättar om vilka som framgångar hon hade och hur det kom till att hon mördades.

Boken En människa kan mördas men inte idéer berättar också om vilka som konsekvenser hennes död hade både för hela Sverige som socialdemokraterna som förlorade en stor del av sin framtid. Detta har orsakat att Sveriges politik förändrade starkt, särskilt när det gäller internationella förhandlingar.

Hela En människa kan mördas men inte idéer ljudbok börjar med att Anna Lindh blir knivhuggen den 10 september 2003. Inte bara är det dramatiskt men också orsakar flera frågor och väcker sorgen i hela nationen. Hon lämnade efter sig två små barn som tyvärr var tvungna att växa upp utan mamma.

En människa kan mördas men inte idéer ljudbok visar vad som hon hade kunnat uppnå om inte hon hade gått bort så tidigt. Hennes viktiga röst i världen, succeer som partiledare och flera framgångsrika projekten kunde ha gjort mycket goda åt den svenska utrikespolitiken.

Vill du få lyssna om hur Anna Lindh arbetade i sina bästa år? Eller vilken som bild lämnade hon efter sig i det politiska 1900-talets andra hälft? Eller kanske hur hon var som person när hon klarade att komma hem efter svåra dagar av arbete? Denna vackra skildring av Anna Lindh, En människa kan mördas men inte idéer ljudbok svara på alla dessa frågor.

Om författaren: Eva Franchell

Eva Franchell föddes 1952 är en svensk författare, journalist och före detta pressekreterare för socialdemokrater. Privat var hon väninna till Sveriges utrikesminister Anna Lindh. Hon var en av de som bevittnade mordet på Anna år 2003.

I sin karriär arbetade Eva för sådana stora märken som Norrtelje Tidning, TV4 och undervisade samhällsjournalistik på Stockholms universitet.

Bibliografin av Eva består nu av tre utmärkta böcker: Väninnan: rapport från Rosenbad, Partiet: en olycklig kärlekshistoria och En människa kan mördas men inte idéer : en biografi över Anna Lindh – Eva Franchell. Alla hennes verk väcker diskussioner och är riktigt ögonöppnande. Som journalist vill hon väcka medvetenhet om viktiga ämnen hos sina lyssnare och läsare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk