reklamlänk

Eliminerad Ljudbok

4.1/5

Författare: Lotta Luxenburg

ljudbok

Introduktion

Eliminerad är den sjunde boken i bokserien om poliserna Nick Johansson och Klara Pil skriven av Lotta Luxenburg. Det är stekhet sommar i Stockholm. Eliminerad ljudbok inleds med beskrivningen av hur det vid en restaurang i Kungsholmen, alldeles invid vattnet, sitter fullt av människor och umgås. Plötsligt ändras den glada stämningen och snart bryter panik ut.

Orsaken till paniken är en uppblåsbar flamingo som guppar runt i Riddarfjärden – själva flamingon är inte skrämmande men i flamingon finns en man, en man som saknar sitt huvud. Detta blir ett svårt och intensivt fall för Nick Johansson och Klara Pil. Eliminerad ljudbok gratis läses upp av Maria Lyckow. Ljudbokens längd är 8 timmar och 18 minuter lång.

Eliminerad: Handling

Eliminerad ljudbok fortsätter deckarserien om poliserna Nick Johansson och Klara Pil. Berättelsen tar oss till ett soligt och hett Stockholm. Människor är ute i solen och uppsöker en restaurang intill Riddarfjärden. Stämningen är livlig och uppspelt, så där som det kan vara på sommaren. Men den avkopplande sommarstunden kommer snart av få ett avskyvärt slut.

Eliminerad ljudbok gratis beskriver hur någon reser sig upp och stirrar ut mot Riddarfjärden, snart stiger fler upp. Mot dem guppar en uppblåsbar badleksak i form av en flamingo. Ju närmare flamingon kommer desto mer panik bryter ut bland gästerna på terrassen. Flera skriker, någon spyr och flera tystnar i chock. När flamingon är riktigt nära kan ingen undgå att se lasten den bär på.

Fastsurrad på badleksaken finns en man. Han är naken men det värsta av allt är det faktum att mannen saknar huvud. Det fruktansvärda och tydliga mordet blir en syn som ingen av restaurangbesökarna någonsin kommer att glömma.

Eliminerad ljudbok beskriver hur polisen tillkallas och hur utredningen ges till Nick Johansson och Klara Pil. Utredningen växer fort och för varje stund blir den alltmer obehaglig. Vad har de med att göra? Nick och Klara gör allt de kan för att förhindra att ett liknande mord inträffar igen.

Mordutredningen försvåras av den olidliga hettan och även på det privata har Nick och Klara ett gemensamt problem. En av deras gemensamma vänner ska gifta sig – med en man som bägge avskyr. Även om deras avsky inte grundas på samma saker är de båda överens om att deras vän gör ett stort misstag.

Eliminerad är en perfekt sommarbok, olidligt spännande med både mord och relationsdrama.

Om författaren: Lotta Luxenburg

Lotta Luxenburg föddes år 1966 i Sundsvall. Numera bor hon med sin sambo och deras två barn i Stockholm. Luxenburg har blivit känd som författare genom hennes populära deckarserie om poliserna Nick Johansson och Klara Pil. Bokserien består av 7 delar. Bokserien har sålts i 260 000 exemplar endast i Sverige. Den första boken om poliskollegorna heter Försvunnen och utkom år 2017, boken var Luxenburgs debut som författare. 

Luxenburg har också skrivit mysdeckarserien med Vanessa Hurtig i huvudrollen. Innan sin författarkarriär har Luxenburg bland annat arbetat som konsult, med reklam och tv samt haft en liten kläd- och smyckesaffär i Stockholm.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk