reklamlänk

Dolda mördare Ljudbok

3.4/5

Författare: Lynda La Plante

ljudbok

Introduktion

Dolda mördare är den andra boken i serien Tennison skriven av en otroligt erfaren brittisk författare och manusskrivare Lynda La Plante. Bokens uppläsare är Charlotta Åkerblom.

Boken Dolda mördare är ett helt nytt perspektiv på rörande deckare. Serien har blivit en så enormt succé att den har till och med filmatiserats. Just nu bägge böckerna i serien har omvandlats till TV-serien.

Författaren vet precis hur man skapar spänning, djupa och intressanta karaktärer samt originella handlingar. Hennes kreativitet visas varenda minut i boken från första till sista minut. Boken Dolda mördare är fångande på flera olika lager. Oavsett om man gillar deckare eller har aldrig lyssnat på en deckare förut, är Dolda mördare ljudbok gratis ett perfekt förslag.

Dolda mördare: Handling

Dolda mördare är ett tillvägagångssätt till deckargenre enligt den framgångsrika Lynda La Plante. I sin bok delar hon av sig med fantastiska beskrivningar, intressanta plotvridnigar och ovanliga handlingar. Sådana underbara handlingar som i Dolda mörare stöttar man inte på varje dag.

Huvudhandlingen i Dolda mördare ljudbok gratis äger rum i London. Boken börjar med att lyssnare får följa en prostituerad kvinna som går i Hackney Fields. Snart därefter hittas hon död i sitt hem medan hennes barn sover i rummet bredvid. Allt tyder på att döden är bara en olycka. Kan det vara ett mord som genomfördes till synes perfekt?

Det är då författaren av Dolda mördare ljudbok tar oss tillbaka till Jane Tennison. Efter en kort beskrivning och förklaring om vad som hände mellan första och den här andra delen boken i serien, blir vi kastade mitt i action. Vi ser att Jane blir befordrad till kriminalassistent.

Tennison börjar lära sig om konflikter pågående i området som hon ansvarar för samt får mer och mer erfarenhet som polis. Hon blir jämfört med sina kollegor som stänger ett efter annat fall otroligt snabbt. Det gör henne misstänksam. Hon tvivlar på att deras slutsatser är rätta och tror att deras arbete är med enkla ord slarvigt.

Snart efter det blir hon involverad i ett väldigt komplicerat fall som rör sig om flera våldtäkter i området. Hon behöver riskera sitt eget liv och karriär för att bevisa vem som är egentligen rätt. Kommer hon att anpassa sig till de osynliga reglerna eller hitta ett sätt för att inleda sina egna, bättre regler i departementet? I slutet av dagen är det polis som ska söka sanningen oavsett omständigheter.

Om författaren: Lydia La Plante

Lydia La Plante, tidigare Lydia Titchmarsh är en brittisk författare och manusförfattare. Hon har flera års erfarenhet inom manusskrivandet och ansvarar för många populära TV-serien. En av de viktigaste och mest populära TV-serierna är I mördarens spår.

Författaren föddes den 15 mars 1946 i Liverpool och publicerade sin första bok, The legacy 1986. Mellan 1986 och 2016 har hon skrivit bara tolv böcker, eftersom hon var också engagerad i flera projekten i TV. Några av hennes mest framgångsrika serier har även spelats av amerikansk TV.

Tack vare sin utbildning fick hon även några mindre roll som skådespelerska. I privatliv gifte hon sig med en annan författare, Richard La Plante år 1978.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk