reklamlänk

Dödsboet Ljudbok

4.1/5

Författare: Peter May

ljudbok

Introduktion

Dödsboet är den fjärde delen i den fantastiska serien om Enzo Macleod skriven av Peter May. Denna intrigerande deckare är översatt till svenska av den fenomenala översättaren Leif Jacobsen som klarade att avspegla den originella stämningen från tidigare delarna.

Uppläsaren i Dödsboet ljudbok gratis är Magnus Roosmann. Eftersom boken är över tre hundra sidor lång avspeglas det i längden av ljudboken eftersom Dödsboet ljudbok är över 13 timmar lång.

Eftersom Dödsboet ljudbok är redan den fjärde delen i serien klarar Peter att sätta ett högt tempo i boken. Det gör Dödsboet till en engagerande och fängslande historia på flera nivåer. Utan tvekan är det en deckare som är värd att rekommendera oavsett om man brukar lyssna på deckare eller ej.

Dödsboet: Handling

I Dödsboet tar oss Peter May på en underbar resa bak i tiden till året 1990. Huvudhandlingen i boken kretsar runt ett konstigt mord som hände på den lilla ön Île de Groix. Helt plötsligt hittas det en åldrande professor livlös i sitt arbetsrum. Det enda polisen får fram är att han blev avrättad av tre skott mitt i bröstet.

Det fanns några misstankar, men bevisningen mot de anklagade var för svaga för att bedöma dem. Mordet på professorn har då hamnat i ett dödläge.

Efter över 20 år Enzo Macleod anländer till ön med en klar beslut att ta hand om fallet ordentligt. Han tänker få fram alla de bevis som samlades genom över 20 år och jämföra de med alla de teknikerna som är tillgängliga nu för tiden.

När Enzo tar sig till den länge oberörd lägenheten där professor blev mördad visar det sig att han hittar några ledtrådar som förmodligen pekar på den ansvarige för mordet. Ju mer gräver Enzo i fallet desto farligare det blir. Det svåraste är att antalet frågor ökar snabbare än svar.

Enzos utredning omvandlas snart till en slags vandring i professorns sista timmar fotspår. Denna typ av inställning till utredningen ger mycket mer klarhet och snart verkar Enzo veta säkert vad är det som hände i arbetsrummet på Île de Groix.

Vem som står bakom den intrigerande mordet på Île de Groix? Varför har ingen velat ta hand om fallet för så många år? Klarar Enzo att stå emot de svårigheterna som ställs framför honom i Dödsboet? Svaren finns såklart tillgängliga i Dödsboet ljudbok gratis.

Om författaren: Peter May

Peter May är en skotsk författare föddes den 20:nde december 1951 i Glasgow. Han har i flera år arbetat i nöjesbranschen som manusförfattare och skrivit böcker samtidigt. För sina verk har han tilldelats ett antal viktiga priser. Bara mellan 2006 och 2021 har Peter fått över 20 fantastiska priser som CWA Dagger in the Library å2 2021, Årets deckare av skotska Deanstons 2014 för Entry Island, Barry Award för bästa deckare 2013 för The Blackhouse.

Författarens ovanliga stil och oförglömliga ideer för handlingar gjorde honom till en av de mest populära skotska författare någonsin. Trilogin The Lewis har blivit så populär världens runt att den har blivit en riktig klassiker. Nu är han tillbaka med Dödsboet ljudbok i sin andra populära serien om Enzo Macleod. Dödsboet är fullspäckad med densamma stämningen som man kan känna igen från hans tidigare böcker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk