reklamlänk

Det svarta trädet Ljudbok

3.5/5

Författare: Tana French

ljudbok

Introduktion

Det svarta trädet är en psykologisk spänningsroman skriven av Tana French, irländsk-amerikansk deckarförfattare. Boken har publicerats 2019 och är en fristående bok och dess handling är inte kopplat till Frenchs mest populära serien om Rob Ryan.

Den svenska versionens uppläsare är Daniel Sjöberg. Enligt New York Times journalisten Janet Maslin är Det svarta trädet Tanas bästa roman hittills.
Boken är utan tvekan lika bra som hennes tidigare verk som En hemlig plats, Otrygg hamn, Brottsplats Faithful Place och Till skogs.

Det exceptionella med Det svarta trädet ljudbok är att den lyssnare på en fantastisk resa i en värld fullspäckad med intriger och intressanta plot vridningar som håller en i spänning från ljudbokens första minut. Om man gillar en bra deckare då är Det svarta trädet ljudbok ett måste.

Det svarta trädet: Handling

Huvudkaraktären i Tana Frenchs Det svarta trädet heter Toby Hennessy. Han är en ung och självisk 28 årig man. Allt hade varit perfekt som det var, men en natt vaknade han av ett ljud i sin lägenhet. Det visar sig vara två inbrottstjuvar. Efter ett kort slagsmål började lämnar de Toby att dö.

Lyckligtvis återhämtar han sig från sina skador och börjar förstå så småningom att de skadorna kommer inte låta honom komma tillbaka till hans liv för angreppet. Det var då han och hans flickvän Melissa bestämde flytta till Tobys familjhus, Ivy House. Snart därefter upptäcks det en gammal skalle i trädgården. Det värsta var att det var en människoskalle.

Denna situation orsakade många intressanta och gripande plot vridningar. Det kommer fram att det finns några dolda familjehemligheter som hade sina rötter i Tobys och hans kusiners uppväxt. Han börjar ställa många frågor på samma tid. Vems skalle är det? Vem som mördade och gömde skallen i trädgården? Vad som egentligen hände?

Det svarta trädet ljudbok gratis är fullspäckad med massa intressanta faktorer som binder sig ihop till slut. Ju längre man lyssnar på ljudboken desto snabbare börjar man inse hur beroendeframkallande den är. Men det bästa är att Det svarta trädet inte bara är mycket intressant men också lärorik då den låter man se världen från ett annat perspektiv.

En sådan trollbindande och spännande berättelse är inte lätt att hitta. I Det svarta trädet ljudbok gratis presenteras det en djup ingående och intressant psykologiskt porträtt i blandning med gripande mordhistoria. Dess komplexitet verkar leka med ljudbok lyssnare och läsare. Boken anses vara en av de viktigaste spännings deckaren under de senaste åren.

Om författaren: Tana French

Tana French är en halv amerikansk halv irländsk författare, föddes 1973 i Burlington, Vermont. Redan hennes första roman, In the Woods (Till skogs) fick Edgar pris. Den har sålts i över 140000 bara i Storbritannien.

Sedan första bokens publicering har hon skrivit över 8 jättepopulära och framgångsrika böcker. Bara mellan 2008 och 2012 har hon samlat 8 utmärkta priser som Edgar pris, Anthony pris, International Dublin Literary Award eller Los Angeles Times Book pris.

Två av hennes senaste böcker är Det svarta trädet och The Searcher som stannar på bästsäljarlistor runt i världen. Själva Det svarta trädet har ansetts av New York Times som en av viktigaste böcker 2018.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk