reklamlänk

Det som inte dödar oss Ljudbok

4.2/5

Författare: David Lagercrantz

ljudbok

Introduktion

Det som inte dödar oss är den fjärde och en av de mest spännande delar i serien Millenium påbörjat av Stieg Larsson. Just den här delen, Det som inte dödar oss, är en fortsättning som David Lagercrantz fick i uppdrag att ta hand om. Och det görs på ett så fantastiskt sätt att man kan klart säga David har gjort ett bra jobb med att avsluta den allra populäraste deckarserien.

Uppläsaren i Det som inte dödar oss ljudbok gratis är ingen annan än Stefan Sauk som man kan känna igen från utmärkta ljudböcker som Kvinnan i rummet, Se till mig som liten är eller Ingen lämnas kvar. Tyvärr var han inte uppläsaren i de föregående delarna av Millennium serien.

Det som inte dödar oss: Handling

För att förstå hur viktigt verk är Det som inte dödar oss ska man också förstå hur fenomenal författare Stieg Larsson var. Ifall man har stött på Det som inte dödar oss ljudbok gratis utan att lyssna på de tidigare delarna av Millennium serien, ska man få smaka på de deckarna som kom ur Stiegs penna.

Med enkla ord Stieg Larsson var en av de allra bästa svenska författare. En av hans mest populära serier var Millennium. Tyvärr lyckades han inte att avsluta serien och dog den nionde november 2004 med planer på fortsättning.

Under en lång tid kunde Norstedts inte hitta någon som skulle ersätta Stieg och ta sig an uppdraget att föra serien till slutet. De allra finaste deckare stod utan avslutning tills David Lagercrantz fick i uppdrag att avsluta serien.

Och man ska understryka att Det som inte dödar oss ljudbok kompletterar de tidigare delarna på ett utmärkt sätt. Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes är riktiga mästerverk och Det som inte dödar oss är lika fängslande som den initiala trilogin.

Tack vare Det som inte dödar oss ljudbok får vi ännu en gång hoppa i den mystiska världen fullspäckad med hemligheter och tillbringa tid med Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist som spelar huvudrollen.

Vill du få veta vad som hände mellan Mikael och Lisbeth mellan Luftslottet som sprängdes och Det som inte dödar oss? Eller kanske är du lite nyfiken på vad är skillnad i stilen mellan David och Stieg? De frågorna besvaras helt perfekt med Det som inte dödar oss ljudbok.

Om författaren: David Lagercrantz

David Lagercrantz föddes den 4 september 1962 i Solna och är en svensk författare och journalist. Genom åren har han samlat flera fantastiska verk i sin bibliografi men de största kontroverser blev när han fick i uppdrag att avsluta serien Millennium efter Stieg Larssons död.

Efter att Stieg publicerade de tre första böcker i trilogin hinnade han inte att avsluta Millennium innan sin död. Det var just David Lagercrantz som fick i uppdrag av Norstedts förlag att ta hand om avslutningen i serien. Det är just Det som inte dödar oss som är första av tre böcker som David har skrivit som avslutning på Millennium.

Man ska understryka de viktiga priser och utmärkelser som David har tilldelats i sin karriär. För boken Jag är Zlatan Ibrahimović har han tilldelats Augustpriset 2012 och Det som inte dödar oss har ansetts som en av årets tre bästa deckare 2015 av tidningen Esquire.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk