reklamlänk

Det elfte manuset Ljudbok

4/5

Författare: Anne Holt

ljudbok

Introduktion

Boken Det elfte manuset är den elfte delen av Anne Holts bokserie om polisen Hanne Wilhelmsen. Trots att Hanne är en legend inom sitt yrke har hon efter sin pensionering levt isolerad i flera år berättar Det elfte manuset ljudbok. När pandemin kommer till Norge vågar sig Hanne ut på gatorna igen, men bara sent på kvällarna och nattetid.

Polisassistenten Henrik Holme vänder sig till Hanne med ett svårt fall samtidigt som ett mycket värdefullt manuskript försvinner från ett bokförlag. Motvilligt går Hanne med på att hjälpa till med de till synes mystiska fallen. Det elfte manuset ljudbok gratis läses upp av Magnus Roosmann. Ljudbokens längd är 15 timmar och 22 minuter lång.

Det elfte manuset: Handling

Det elfte manuset ljudbok handlar om den legendariska polisen Hanne Wilhelmsen i Norge men det är också en bok om svek, familjehemligheter och identitet. Boken handlar också om författare, litteratur och om bokbranschen.

Det elfte manuset ljudbok inleds med att Hanne Wilhelmsen tar sig ut på en promenad i Oslo, mitt i natten. Hon har inte lämnat sitt hem på fyra år och nu när pandemin stängt ner hela Norge vågar hon sig äntligen ut på stadens gator igen. Länge har Hanne varit pensionerad nu och hon har inga tankar på att återvända till sitt jobb, inte ens för att hjälp till.

Så tar Polisassistenten Henrik Holme kontakt med henne, i tiderna var Hanne hans mentor. Nu arbetar han med ett fall som ingen annan tycks bry sig. Det handlar om ett mord, en kvinna hittades i bagageutrymmet på en bil, naken och död. Hennes kropp är orörd men ansiktet är alldeles sönderslaget. Ingen vet vem kvinnan är och ingen kvinna har anmälts saknad som passar kvinnans signalement.

Det elfte manuset ljudbok beskriver hur Hanne motvilligt hjälper Holme, men det kommer inte att räcka. Snart drar en annan, mystik utredning i gång på ett av de största bokförlagen i Norge. Ett mycket värdefullt manuskript har spårlöst försvunnit. Manuskriptet är i det könsligaste laget, det avslöjar både familjehemligheter och känslig information om bokbranschen.

En nyanställd och ung kvinnlig redaktör får till sin uppgift att hitta manuset. Hon ska få hjälp av en mycket motvillig Hanne Wilhelmsen.

Det elfte manuset blev en stor succé när den utgavs i Norge. Hanne Wilhelmsen bokserien är omåttligt populär och har man gillat bokseriens tidigare delar blir man inte besviken nu heller.

Om författaren: Anne Holt

Anne Holt föddes år 1958 i Larvik i Norge, hon växte upp både i Norge och i USA. Holt utbildade sig jurist. Medan hon studerad arbetade hon som journalist vilket hon även fortsatte med efter att hon tagit sin examen. Holt har arbetat som både nyhetsredaktör och nyhetsankare. Hon har även arbetat som advokatfullmäktige inom polisen, haft en egen advokatbyrå samt fungerat som Norges justitieminister under åren 1996–1997.

Holt är dessutom en av Skandinaviens främsta kriminalförfattare, hon har skrivit 26 böcker som sålt nästan 2,5 miljoner exemplar bara i Sverige. Hon har ofta blivit belönad för sina böcker. Hon debuterade med boken Blind Gudinna år 1993.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk