reklamlänk

Den sista spiken Ljudbok

4.1/5

Författare: Stefan Ahnhem

ljudbok

Introduktion

Den sista spiken är den sjätte boken i serien om Fabian Risk som publicerades år 2021. Boken är skriven av en av de finaste svenska författare, Stefan Ahnhem. Författaren har många goda böcker i sin biografi sådana som Offer utan ansikte eller Den nionde graven.

Förlaget som står bakom Den sista spiken är Bokförlaget Forum. Själva ljudboken är relativt lång då man behöver över 17 timmar och 50 minuter för att lyssna klar den. Trots att den är så lång är det inget problem att förbli fokuserad från första till sista minut av Den sista spiken ljudbok.

Boken har otroligt bra flyt precis som de tidigare delarna i serien. Stefan Ahnhem ännu en gång bevisar att han kan skapa engagerande historier med spänningen på topp. Så fort man är klar med en bok i serien ser man fram emot den nästa delen.

Den sista spiken: Handling

Den sista spiken handlar huvudsakligen om polischef i Köpenhamn. Det är en person som har många svåra upplevelser bakom sig. Han har varit utpressad, misshandlat och våldtagit. Det har gått massa tid och själv svårare situationer tills han nått toppen. Men allt det gjorde att han blev en vidrig person någonstans på vägen. Och det var några vidriga saker han var tvungen göra för att få vara där han är nu. Det är snack om Kim Sleizner.

Dunja Hougaard är en av före detta poliser som har insett att Kim måste ha gjort något som borde bestraffas. Hon och några av hennes kollegor leder en hemlig utredning mot den farliga polischefen. I många månader har de samlat information om Kim och saker han gjorde i sin karriär.

Emellan tid en högt uppsatt man i den danska underrättelsetjänsten hittas död och de två sakerna verkar vara kopplade med varandra. Ju mer de gräver desto farligare och mer spännande huvudhandlingen visar sig vara. Till slut är den så extraordinär och gripande att det enda man gör är att vänta vad som kommer hända. Dessutom i Den sista spiken ljudbok gratis besvarar på många frågor som Stefan lämnade obesvarade i sina föregående böcker.

Stefan Ahnhem har sett till att detaljnivå ska vara perfekt. Historien är inte allt för mycket detaljerad som gör det lättare att föreställa sig de pågående handlingarna. Å andra sidan har han givit tillräckligt många detaljer för att låta lyssnare och läsare få skapa sina egna teorier om vem eller vad står bakom situationerna i Den sista spiken. Så fort man börjar lyssna på ljudboken blir man fångad av de oväntade vändningar med målande beskrivningar.

Om författaren: Stefan Ahnhem

Stefan Percyval Ahnhem är en svensk författare och manusskrivare. Författaren föddes i Stockholm den 24 november 1966. Han har skrivit över 7 manus för sådana populära filmer som Rena rama Rolf (1995), Den som fruktar vargen (2004), Som man bäddar (2005) eller Innan frosten (2005).

Mellan 2014 och 2021 har han skrivit 6 böcker varav Den sista Spiken ljudbok gratis är en av de mest populära. De andra böckerna i hans bibliografi som man borde läsa är Offer utan ansikte, Den nionde graven och Arton grader minus.

Med sin fantastiska stil är Stefan en inspiration för nybörjare författare. Hans böcker får väldigt goda recensioner från de mest respekterade svenska bokkritiker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk