reklamlänk

Den nionde graven Ljudbok

3.9/5

Författare: Stefan Ahnhem

ljudbok

Introduktion

Den nionde graven är den andra delen i den fantastiska serien om Fabian Risk. Författaren av boken är Ingen annan en deckarstjärna Stefan Ahnhem. Uppläsaren av Den nionde graven ljudbok gratis är Magnus Roosmann. Ljudbok version är över 21,5 timme lång.

Första delen i serien om Fabian Risk har fått otroligt goda recensioner från kritiker och tilldelats priset Crimetime Specsavers Award 2015. Den andra delen är inte mindre framgångsrik. Det är en engagerande berättelse med kluriga intriger och intressanta plot vridningar som gör Den nionde graven till en riktigt fantastisk läsupplevelse.

Om man gillar att slappna av med en god deckare, då är Den nionde graven ljudbok gratis leverera allt som krävs.

Den nionde graven: Handling

Eftersom Den nionde graven är den andra boken i serien slösar författaren inte särskilt mycket tid för inledningen. Han antar att lyssnare vet vem som Fabian Risk är och ditten och datten om hans förflutna. Så snart man börjar lyssna på ljudboken blir man kastad i huvudhandlingen.

Man måste erkänna att Stefan Ahnhem har levererat en riktigt underhållande tid med Den nionde graven. Boken börjar med att justitieministern försvinner helt plötsligt. Han skulle lämna riksdagen genom att gå ut med bakdörren, men till andras förvåning har han aldrig dykt upp vid bilen.

Det roliga i Den nionde graven ljudbok är att händelserna som presenteras äger rum innan händelserna i Offret utan ansikte som är den första boken i serien. Såklart inspektören Fabian Risk kallas på plats för att utreda det mystiska försvinnandet. Officiellt ligger fallet under annan inspektörens ansvar, men antingen Säpo, Fabian eller Malin Rehnberg som är nu höggravid kan hitta svar på vad som hände med ministern.

Mer och mer konstiga saker händer i området. På samma tid hittas det en kvinna brutalt mördad i Köpenhamn. Denna mord utredas av Dunja Hougaard och det leder till att hon måste över bron till Sverige.

Den nionde graven är en perfekt strukturerad och berättad deckare som fryser blodet i ådrorna. Trots att själva ljudboken är relativt lång är den inte alls tråkig eller tröttnande. Så fort man börjar fördjupa sig i fallet, försöker man hitta de samma svaren som inspektören är ute efter. Det enda som kvarstår när man är klar är frågan när som kommer den nästa delen i serien släppas.

Om författaren: Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem är en svensk författare och författare. Han föddes den 24 november 1966 i Stockholm. Han fick en enorm popularitet efter sin debut med boken Offer utan ansikte. Boken har fått goda recensioner från kritiker och till slut tilldelades en viktig pris: Crimetime Specsavers Award 2015

Hittills har han skrivit sex böcker i Serien om Fabian Risk. De heter respektive: Offer utan ansikte, Den nionde graven, Arton grader minus, Motiv X, X sätt att dö och den nyaste Den Sista Spiken.

Förutom böcker har han också skrivit många manus mellan 1995 och 2009. De mer kända är Den som fruktar vargen, Som man bäddar och Innan frosten. Sedan han var klar med manus till Läckan har han inte skrivit flera officiellt.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk