reklamlänk

Dalskuggan Ljudbok

4.3/5

Författare: Viveca Sten

ljudbok

Introduktion

Dalskuggan är den andra boken i serien Åremorden skriven av Viveca Sten. Både Dalskuggan och den hela deckarserien har blivit en enorm succe i hela Sverige. Böckerna är väldigt engagerande och ovanligt spännande.

Det hela kryddas till med den fantastiska uppläsaren, Gunilla Leining. Hennes röst och stil passar perfekt till Dalskuggan och gör att det är själv svårare att ta sig ifrån lyssnandet.

Själva Dalskuggan ljudbok är fullspäckad med hemligheter och snabb aktion som får lyssnare att glömma om verkligheten. Trots att Dalskuggan ljudbok gratis är över 10 timmar lång känns det som om man spenderade bara några minuter på lyssnandet. Utan tvekan är det en deckare värt att rekommendera som bekräftas med nominering av Viveca Sten till Årets svenska deckarförfattare 2021.

Dalskuggan: Handling

Eftersom Dalskuggan är den andra boken i serien Åremorden är det relativt enklare för författaren att kasta lyssnare mitt i action. Vivecas still och talang får man att lyssna på ljudboken noggrant redan sedan den första minuten.

Huvudhandlingen i Dalskuggan ljudbok gratis börjar mellan februari och mars under sportlov. Det hade varit en riktigt snygg dag om inte lik hittades i närheten av byen. Såklart påbörjas utredning som kommer ledas av två huvudkaraktärerna, Daniel Lindskog och Hanna Ahlander.

Trots att poliserna är säkra att offret blev mördat nyligen finns det inga ledtrådar som skulle kunna peka på vem som kan vara den ansvarige. Snart visar det sig att flera oskyldiga människor kommer att blandas in i utredningen. Ju djupare i Dalskuggan ljudbok gräver vi desto mer intressanta fakta och hemligheter dykas upp.

Efter en tid visar det sig att polisernas liv är utsatt för fara. De börjar förstå så småningom att det inte är de som söker mördaren utan tvärtom. Under bokens löp lär vi känna också Rebecca. Hon är en ung flicka som vill tjäna Gud och bli pastorshustru. Rebecca kommer att spela en viktig roll i boken och förmodligen på något sätt förklara vem som står bakom mordet.

Kommer de att hitta den farliga mördaren? Vem eller vad står bakom mordet? Varför kommer Hannas och Daniels liv vara utsatt för fara? Dessa och flera frågor kommer att besvaras av Dalskuggan ljudbok. Den underbara boken är med enkla ord beroendeframkallande. Det är svårt att hitta en bok som får man på en lika fantastisk resa.

Om författaren: Viveca Sten

Viveca Sten eller rättare sagt Viveca Anne Bergstedt Sten är svensk jurist och blir en av de bästa svenska författare. Hennes deckare är utmärkta och får lyssnare på en oförglömlig resa. Författarens talang, stil och hårt arbete har belönats med nominering till Årets svenska deckarförfattare 2021.

I sin bibliografi har hon flera deckare och ensamstående böcker. De mest kända serier är utan tvekan Sandhamnsdeckarna och den nyligen påbörjade serien Åremorden. Vivecas böcker har till och med blivit filmatiserade. Mellan 2010 och 2018 utkom det sju filmer baserade på hennes böcker. De mest populära filmerna baserades på I de lugnaste vatten, I den innersta kretsen, I grunden utan skuld och I natt är du död.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk