reklamlänk

Dagboken Ljudbok

4/5

Författare: Nicholas Sparks

ljudbok

Introduktion

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta skriven av Nicholas Sparks är en av de snyggaste kärlekshistorier som finns i litteratur. Den visar kärlek från ett helt annat perspektiv. De två huvudkaraktärerna i Dagboken ljudbok gratis är Noah och Allie. Ljudboken utspelar sig både i nutiden och i det förflutna ungefär 1946.

Historien blev så enorm succe att den har till och med filmatiserats med sådana stora amerikanska stjärnor som Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner och Gena Rowlands.

Boken har publicerats den första gången den 1 oktober 1996. Trots att Dagboken ljudbok är ganska kort (det är knappt 6 timmar lång), väcker den mycket känslor och starka tankar. Författarens kunskap om histori bara lägger till bokens kvalite. Det poetiska språket som Nicholas använder gör Dagboken ljudbok gratis till ett riktigt mästerverk.

Dagboken: Handling

I Dagboken skildrade Nicholas Sparks en bild som visar lyssnare på ett väldigt intensiv sätt vad betyder åldrande, närhet och en obegränsad kärlek.

Ljudboken börjar med att ett äldre par sitter på en bänk. Kvinnan vet inte riktigt var eller vem hon är och vem är den personen hon sitter med. Mannen som sitter med henne är dock väldigt viktig person i hennes liv. Det försöker han förklara genom att läsa en dagbok som han har i sitt knä.

De historierna som Noah läser för den äldre kvinnan berättar om deras förflutna och allt som har varit mellan de genom åren. Både de vackra, fantastiska upplevelser och de farliga, mindre lyckliga minnen finns antecknade i Dagboken.

Snart tar oss författaren tillbaka i tiden långt bort till år 1946. Det är då denna kärlekshistoria har sina rötter. Huvudhandlingen äger rum i de förenta staterna i North Carolina. Noah som är nu bara en ung man har precis återkommit hem efter Andra kriget.

Han fick lära känna Allie över fjorton år sedan, men de två borde aldrig vara tillsammans. De två kommer ifrån två olika familjer med helt annorlunda statusar. Med enkla ord Noah är fattig och Allie är rik. De två hade en underbar tid tillsammans, men enligt de gällande normer finns det inget sätt att de två skulle kunna vara ihop.

När Noah är tillbaka hem från kriget visar det sig att Allie också återvände hem. Hon är nu förlovad med en rik och framgångsrik man. Kommer de två att hitta någon lösning för att kunna vara tillsammans? Vad är det som ska hända emellan tid?

Dagboken är en av de vackraste kärlekshistorier som finns. Det som är mest intressant är att Dagboken har delvist baserats på en riktig historia.

Om författaren: Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks föddes den 31 december 1965 i Omaha, Nebraska. Han är en amerikansk författare som specialiserar sig i historiska romaner. Hans berättelser kretsar runt kärlek, vänskap, emotioner, tragedi och trohet. Denna mix gör hans verk till en av de bästa i genren.

Hittills har han publicerat över 16 romaner och alla av dem har varit med på New York Times bästsäljarlistan. De har sålts sammanlagt i över 105 miljoner exemplar runt hela världen och de siffrorna fortfarande ökar.

Hans allra populäraste roman är Dagboken. Den filmatiserats 2004, dess originaltitel är The Notebook.

Författaren har en talang som låter honom väcka känslor hos lyssnare. Man upplever de samma känslorna som huvudkaraktärerna i hans böcker. Det gör att man skrattar och gråter minut efter minut, beroende på vad som händer i boken.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk