reklamlänk

Bögen är lös Ljudbok

4.4/5

Författare: Edvin Törnblom

ljudbok

Introduktion

Bögen är lös är journalisten och programledaren Edvin Törnbloms högst personliga och faktabaserad berättelse om hur det är att leva som bög idag. Bögen är lös ljudbok är både utbildande och rolig och Törnblom blandar friskt på historia, egna personliga upplevelser och fakta om hur han och många andra homosexuella blir bemötta i vårt samhälle.

Törnblom berättar om mobbning och självmordsförsök men också om alla de inspirerande händelser som format honom och fått honom att känna kärlek och acceptans för sig själv. Bögen är lös ljudbok gratis läses upp av Törnblom själv. Ljudboken är 4 timmar och 48 minuter lång.

Bögen är lös: Handling

Enligt författaren Edvin Törnblom är Bögen är lös ljudbok en självhjälpsbok, en livsstils-guide och en instruktionsbok över hur det är att leva som en hbtqi-person. Boken är riktad till alla som är intresserade av ämnet. Boken innehåller personliga berättelser men också historia och fakta samt tankar kring framtiden.

Om boken berättar Törnblom att det varit väldigt utmanande för honom att skriva den. Han lider nämligen av stora koncentrationssvårigheter och fick verkligen bita ihop för att få nerskrivet det han ville säga.

Bögen är lös ljudbok gratis handlar om många mörka och tunga stunder Törnblom haft i sitt liva. Bland annat berättar han om mobbning under skoltiden som ledde till självmordsförsök. Törnblom berättar att han kände att han behöver vara ärlig om det. För honom var det den enda vägen, att berätta sin historia fullt ut. Genom att göra så tror Törnblom att han kan hjälpa andra. Tanken bakom att skriva boken Bögen är lös var just möjligheten att hjälpa andar, genom att berätta sin egen historia.

Bögen är lös ljudbok är en rolig och på sina ställen, dråplig bok om att leva utanför den sexuella normen. Trots det aktuella och även känsliga ämnet är hela boken formulerad och full av Törnbloms speciella humor. Humorn och den stora personligheten har gjort Törnblom till en stor röst för unga idag.

Boken fungerar också som en lärobok i ämnet queer. Man får till exempel svar på många frågor i boken, till exempel vad queer egentligen betyder och varför man i tiden beskyllde den första homosexuella kungen för digerdöden. 

Om författaren: Edvin Törnblom

Edvin Törnblom föddes år 1995. Han bor i Stockholm och har blivit känd genom sociala medier och genom sin podcast Ursäkta som han har tillsammans med komikern Johanna Nordström. Podden är en av de mest populära i Sverige genom tiderna. Törnblom har som skådespelare medverkat i serier som Alla utom vi, Charlotta x 8 och LIKEA.

Han har också fungerat som programledare för flera program för ungdomar, till exempel MVH SVT och Edvins skådisdrömmar. Han har också synts genom sitt samarbete med ICA. Avsnitten delades på sociala medier där den uppnådde stor popularitet. Törnbloms debutbok Bögen är lös utkom år 2022.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk