reklamlänk

Björnstad Ljudbok

4.3/5

Författare: Fredrik Backman

ljudbok

Introduktion

Björnstad skriven av Fredrik Backman är hans första lika allvarlig roman. I Björnstad ljudbok tar han upp riktigt svåra ämnen som kärlek och identitet. Hans oerhört fantastisk stil och talang gör att man kan förälska sig i den vackra berättelsen. Fredrik har sett till att den ska vara fullspäckad med toppar och dalar som gör att man kan lätt identifiera sig med huvudkaraktärerna.

Uppläsaren i Björnstad ljudbok gratis är Marie Richardson vems röst kompletterar helheten på ett oerhört fantastiskt sätt. När man bara börjar lyssna på Björnstad ljudbok glömmer man om verkligheten. Dess intressanta karaktärer, djupa, ingående beskrivningar och otroliga vändningar i handlingen gör att den är med enkla ord beroendeframkallande.

Björnstad: Handling

Björnstad berättar en vacker historia av familj för vilken sport är den enda räddning och håp för ett bättre liv. Denna motiverande, ibland sorgliga och ganska lyckliga berättelse är fullspäckad med intressanta vändningar i handlingen. Fredrik Backman som är bokens författare har sett till att beskrivningar ska vara tillräckligt noggranna. Man kan lätt föreställa sig alla de pågående saker utan de minsta problem.

Huvudhandlingen i Björnstad ljudbok berättar om flera ökande problem som händer i staden. Stadigt flera invånarna flyter ut och det blir större och större problem med att få ett bra jobb i området. Familjerna som fortfarande är bosatta i Björnstad har det svårt att få saker att gå ihop. De flesta har inte råd att leva som man ska. Ekonomin i staden ser ut så dåligt som det kan, särskilt för de som inte har ordentlig utbildning.

För Peter och Miras familj den enda räddningen är sport, eller rättare sagt hockey. Det är en disciplin som engagerar människor i området och kan få stjärnor tjäna tillräckligt bra för att leva i Björnstad. I bakgrunden kan vi också följa liv av de 15-åriga flickor och deras äldre vänner. Det blir flera relationer, vackra vänskap, svåra och lyckliga upplevelser.

Hur viktig kan vara hockey i Björnstad? Hur är det möjligt att hela stadens framtid ligger på axlar av några sjutton åriga pojkar? Klarar pojkarna att få upp sina mål och förbättra kvalitet av liv i Björnstad? Alla dessa och flera själv mer intressanta frågor kommer att besvaras i den underbara berättelsen Björnstad ljudbok. Utan tvekan har Fredrik sett till att hans första lika allvarliga roman ska förse lyssnarna med massa oerhört starka känslor.

Om författaren: Fredrik Backman

Fredrik Backman föddes den 2 juni 1981 och är svensk skribent och bloggare. Han har i flera år arbetat som krönikör för sådana stora märken som Metro och Magazine Cafe. Hans största verk är kända i hela världen tack vare stora succeer av böcker och dess filmatiseringar. De verken heter nämligen En man som heter Ove och Saker min son behöver veta om världen.

År 2016 återkom han med den fantastiska romanen Björnstad ljudbok som snabbt hade fått lika stor uppmärksamhet som hans föregående bästsäljare. Boken har fått så många goda recensioner att rättigheterna till filmatisering har sålts vidare och år 2020 hade dess första filmatiseringar publicerats på HBO Nordic.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk