reklamlänk

Benvittring Ljudbok

4.1/5

Författare: Johan Theorin

ljudbok

Introduktion

Benvittring är en spännande deckare skriven av själva Johan Theorin. Ljudboken är över fjorton och halv timme lång, är fullspäckad med fantastiska plotvridiningar, utmärkta personbeskrivningar och oförglömlig cliffhangern som byggs genom hela boken.

Trots att Benvittring är den femte boken i serien Ölandssviten är den ännu mer engagerande och intressant än de tidigare böckerna i serien. Så snart man börjar lyssna på Benvittring ljudbok gratis är det svårt att inte sluta lyssna klart.

Ljudbok version av Benvittring är kryddat till med röst av uppläsaren Magnus Roosmann som har flera års erfarenhet i ljudbok branschen. Han vet precis hur man skapar stämning i ljudböcker och det ses klart redan från de första minuterna av Benvittring ljudbok.

Benvittring: Handling

Huvudhandlingen i Benvittring ljudbok gratis kretsar runt ett misstänksamt mord på ödslig öländsk strand. Det finns nästan inga ledtrådar som skulle kunna hjälpa tilda Davidsson att börja utredningen, men hans erfarenhet gör att hon vet vad man ska börja med. Snart hittar lite information om den döde och får veta att han sist sågs tillsammans med sin 86-årige släkting.

Snabbt tar sig poliserna till släktingen, Gerlof som är väldigt sjuklig och kraftlös person. När han får veta på vad som hände vill han hjälpa till polisen att få svar på vad som hände på stranden. Allt tyder på att den döden har att göra med vissa handlingar från det förflutna. Snart blir polisen inblandad i en spännande utredning som ska kretsa mellan nutiden och det förflutna.

Ju mer börjar Tilda gräva i fallet desto farligare blir det för henne och hennes kollega. Mordet som de utreder verkar ha att göra med ett gammalt olöst fall. Hon vill förstå vad är det som orsakade mordet på mannen på stranden och sätta stopp på ytterligare akt av hämnd.

Tyvärr Tilda blir utsatt på livsfara på grund av utredningen. Hon ska vara tvungen att göra viktiga och svåra val. Hennes moral och ska sättas på prov. I Benvittring ljudbok ska vi bevittna sådana handlingar flera gånger.

Vem är det som står bakom mordet på mannen på stranden? Varför skulle mördaren lägga en krans av rosor på marken i närheten av kroppen? Och vad har den gamla Gerlof att göra med mordet? Snart får vi svar i Benvittring ljudbok med hjälp av Tilda Davidsson som ska utreda det märkliga fallet.

Om författaren: Johan Theorin

Johan Theorin föddes den 3 september 1963 i Högsbo församling i Göteborg. Han har i flera år arbetat som journalist och översättare för att sedan bli författare själv. I början skrev han noveller som gärna publicerades i tidningar och publicerade sin debutroman Skumtimmen år 2007.

Hans debut orsakade att han satte ett större tempo på skrivande och debutromanen snabbt uppföljdes med böckerna Nattfåk, Blodläge och Rörgast. Mellan 2007 och 2021 klarade Johan publicera åtta böcker varav Benvittring, Slaget om Salajak och På stort alvar är några av de viktigaste.

Författarens debutroman, Skumtimmen har till och med filmatiserats av Daniel Alfredson. Filmen hade fått sin premiär den 27 september 2013.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk