reklamlänk

Barnhemmet från helvetet Ljudbok

4.2/5

Författare: Marie Hargreaves & Ann Cusack & Joe Cusack

ljudbok

Introduktion

Barnhemmet från helvetet är skriven av författartrio, Marie Hargreaves, Ann Cusack, Joe Cusack. Det är en skrämmande berättelse om hur hon hade utsatts för våld och misshandel som en liten sexåriga flicka.

Marie som är huvudkaraktären i dokumentet berättar om vad som hände i barnhemmet, delar av sig med sina minnen samt förklarar vad den sadistiska nunna gjorde med barnen. Trots att hela situation varade väldigt lång, klarade Marie att överleva.

Nu är hon redo för att berätta vad var det som hände på barnhemmet. Hon vill att alla ska förstå vilket helvete det var. Detaljerna i Barnhemmet från helvetet ljudbok är ganska drastiska, därför är boken syftat mot äldre publikum.

Barnhemmet från helvetet: Handling

I Barnhemmet från helvetet tar oss författarna tillbaka i tiden till år 1959. Det är då Maries pappa bestämde att hon ska vara skickad till ett barnhem. Det var dock inte det som han har berättat för Marie och hennes bror. De skulle åka på semester. Det som skulle vara barns dröm visade sig vara deras största mardröm.

Tyvärr hemmet visade sig vara ett riktigt helvete för alla som var inne. Den var driven av en sadistisk nunna. Våld och misshandel har blivit Maries nya verkligheten och vardag. Barnen var våldtagna och utnyttjade på många sätt och viss. Det ledde till stora problem i framtiden.

Hon var utsatt för psykisk och fysisk misshandel. Marie berättade att hon kvävde av sin egen kräk när hon var våldtagen. Alla de fruktansvärda minnen delar hon av sig i Barnhemmet från helvetet ljudbok gratis.

Marie Hon förklarar steg för steg hur deras liv såg ut innan de flyttade till barnhemmet och vad som orsakade hennes föräldrar beslutt om att skicka de till barnhemmet. Sedan går beskriver hon hur det såg ut när de plockades av bilen och sedan delar hon av sig med vad som hände under de första dagarna.

Barnhemmet från helvetet ljudbok gratis är en mix av Maries goda minnen om föräldrarna och skrämmande händelser som hon var utsatt för. Den väcker många känslor hos lyssnare samtidigt och är sorglig hela vägen ut. Redan från de första minuterna får man medkänsla med Marie. Det är inte lätt att hitta en sådan gripande, autentisk och tragisk berättelse. Kort sagt är det en tragisk, stark och intensiv upplevelse som stannar i minnet för alltid.

Om författarna: Marie Hargreaves, Ann Cusack och Joe Cusack

Författare av Barnhemmet från helvetet är Marie Hargreaves, Ann Cusack och Joe Cusack.

Marie Hargreaves är en kvinna som föddes 1953. Hon är bokens huvudkaraktären. Det är hon som beskriver vad som hände i barnhemmet. Efter drygt 60 år är hon redo för att berätta om sitt förflutna och vad som hände i hennes eget helvete.

Anna Cusack och Joe Cusack är författarparet som samarbetar på flera olika projekt. De intervjuar människor med intressanta historier och lägger till strukturen för att göra dem gripande. Tillsammans arbetar de på Focus Features. Författarna fokuserar sig på sanna historier som kan presenteras i form av dokumentärer. En av deras mest kända verk är Barnhemmet från helvetet.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk