reklamlänk

Avdelning 73 Ljudbok

4.2/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Sofie Sarenbrants bok Avdelning 73 är den fjärde fristående delen i bokserien med polisen Emma Sköld i huvudrollen.  Avdelning 73 ljudbok beskriver hur Emma Sköld vaknar upp ur en fem månaders lång koma. Hon har varit med om en ridolycka men det har hon själv inga minnen av.

Ju mer Sköld funderar på olyckan desto mer övertygad blir hon om att det inte var en olycka, utan ett brott. Men vem vill Emma så illa? och är hon trygg när hon flyttas till sjukhusets avdelning 73? Avdelning 73 ljudbok gratis uppläses av Katrina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 9 timmar och 9 minuter.

Avdelning 73: Handling

För fjärde gången får läsaren följa kriminalinspektören Emma Sköld i Stockholm. Avdelning 73 ljudbok påbörjas dramatiskt när Emma vaknar på intensivavdelningen på sjukhuset där hon legat i koma i fem månader efter en ridolycka. Emmas sista minne är att hon lämnar över sin fyra veckor gamla dotter Ines till sin sambo för att åka och rida.

Avdelning 73 ljudbok gratis beskriver hur Emmas sambo Kristoffer tagit hjälp av sitt ex Hillevi med skötseln av Ines medan Emma varit i koma. Hillevi har tagit på sig uppgiften med glädje men nu börjar Kristoffer lägga märke till att Hillevi tar sig ganska stora friheter samt att hon går lite för mycket in i rollen som mamma åt Ines.

Emma å andra sidan ligger på intensiven och kan inte sluta leta i tankarna efter orsaker och förklaringar till ridolyckan. Av de små fragment hon minns kommer hon fram till att hon inte varit med om en ridolycka utan någon har velat skada henne på allvar. Emma berättar detta för hennes kollega Thomas Nylén (kallad Nylle) som besöker henne på sjukhuset ofta.

Avdelning 73 ljudbok berättar hur Emmas anhöriga oroar sig för vad Emmas sambo och hans ex håller på med bakom ryggen på Emma men Emma fokuserar mest på dottern och på ridolyckan. Emma kan inte förstå vem som vill henne illa. Så länge Emma ligger på intensiven är hon trygg, säkerheten där är hög men när Emma förflyttas till Avdelning 73 är det lätt för vem som helst att hitta henne och slutföra planen.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

1978 föddes Sofie Sarenbrant i Bromma där hon ännu bor med sin familj. Hon har arbetat som journalist, vilket hon också är utbildad till, på flera kända veckotidningar som Amelia och Veckorevyn för att nämna några. Hon har även arbetat på Expressen. Numera arbetar hon som författare på heltid. Hennes debutbok Vecka 36 utkom år 2010. Sarenbrant har skrivit den mycket framgångsrika och populära deckarserien om kriminalinspektören Emma Sköld.

Serien består av 10 böcker varav den första Vila i frid utkom år 2012. Böckerna har sålts världen över i över 3 miljoner exemplar. Böckerna är översatta till 15 språk. Sarenbrant har vunnit många priser och hon har även skrivit den självbiografiska boken Munkavel. Boken handlar om övergrepp hon utsattes för i ung ålder.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk