reklamlänk

Att välja ett liv Ljudbok

4.3/5

Författare: Marie Lok Björk

ljudbok

Introduktion

Att välja ett liv är en svensk klassiker skriven av Marie Lok Björk. Denna bok är en gripande historia som på ett sorgligt men bestämt sätt visar en del av svensk historia och framförallt hur kvinnors liv i Sverige såg ut i början av 1920 talet.

Lo Kauppi som är bokens uppläsare vet precis hur man skapar den perfekta stämningen och klarar att lägga till kryddor till den utmärkta historien. Det är en ljudbok som går att sträcklyssna utan det minsta problem. Språket, narration och detaljnivå i Att välja ett liv ljudbok gratis ligger på jämt, skyhög nivå. Om man vill se hur Sverige såg ut över ett hundra år sedan är Att välja ett liv ljudbok ett måste.

Att välja ett liv: Handling

Att välja ett liv är en bok som visar på ett engagerande sätt hur kvinnors liv såg ut över ett hundra år sedan. Boken fokuserar sig huvudsakligen på författarens morfars mamma och berättar hennes historia. Under bokens löp kan vi klart se hur kvinnoliv såg ut då för tiden, vad kvinnors roll var i samhället samt hur kvinnor kämpade för ett lyckligt liv och för att försvara sina nära och kära.

Boken Att välja ett liv är ett tidsdokument som visar inte bara miljöskildring och en beroendeframkallande historia men också hur samhället utvecklar sig genom åren. Det är svårt att jämföra hur lite rättigheter kvinnor hade särskilt då för tiden.

Ibland är Att välja ett liv ljudbok gratis ett väldigt sorgligt verk där man kan se hur kvinnor var maktlösa ibland. Själv de enklaste situationer krävde från de att anstränga sig för att kunna lyckas ordna något som hade varit ett vardagligt sak för en man.

Huvudkaraktären i boken, Otilia avspeglas hur de vidriga mekanismer funktionerade i 1920-talets Sverige och hur tolerant och fantastiskt land att leva har det blivit. Den starka romanen inte bara är baserat på verkligheten men understryker hur viktigt roll är friheten för människor oavsett kön.

Författaren lyckades att skriva och dokumentera ett verk som borde bli ett måste för varje människa oavsett ursprungen. Den berättelsen betraktar om respekt, utveckling och kvinnors ilska över maktlöshet de hade. Förhoppningsvis kommer att Att välja ett liv ljudbok hjälpa till att stoppa historien från att hända igen.

Vill du få känna stämning av 1920-talets Sverige? Eller är det intressant för dig hur det vardagliga livet såg ut då för tiden? Allt det kan erfaras tack vare Att välja ett liv, en oförglömlig bok som inte går att missas.

Om författaren: Marie Lok Björk

Marie Lok Björk är svensk författare och journalist. Hennes viktigaste verk handlar om feminism, jämställdhet och understryker kvinnoroll i det svenska samhället. I Att välja ett liv ljudbok kan vi till och med erfara hur 1920-talets Sverige såg ut för att sedan kunna jämföra den med nutiden. I sina böcker har hon alltid berättat om kvinnors liv, deras öde och på en vis velat förklara hur viktigt är det att respektera människor oavsett kön.

Författaren brinner för att göra jämställdhet ett öppen ämne som gärnas diskuteras. Hon tror att det ska vara helt klart för alla vad feminism och jämställdhet är samt hur man kan bidra för samhället. Den här gången återkommer Marie med sin egen släkthistoria som är med enkla ord fängslande.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk