reklamlänk

Andra sidan månen Ljudbok

4.1/5

Författare: Mari Jungstedt

ljudbok

Introduktion

Författaren Mari Jungstedt är tillbaka med den andra delen av bokserien Malagasviten. Andra sidan månen ljudbok handlar om ett rått mord som den svenska polisen och den spanska utreder tillsammans. Poliskommissarien Hector Correa blir uppringd av den svenska polisen Vera Krona som ber honom att ta sig till Sverige.

Det brutala mordet på spanska Laura Ruiz Cortes och svenska Ulrik Helin har nämligen gått till väga på ett ovanligt brutalt vis. Paret blev dödade med armborst medan de satt i badtunna. Andra sidan månen ljudbok gratis läses upp av Katarina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 7 timmar och 25 minuter lång.

Andra sidan månen: Handling

Andra sidan månen ljudbok är den andra delen av Mari Jungstedts bokserie Malagasviten. I bokserien får läsaren följa den spanska kommissarien Hector Correa och hans samarbete med den svenska polisen i brott som berör bägge parter.

Andra sidan månen ljudbok börjar när den spanska 32-årige Laura Ruiz Cortes från Fuengirola firar nyår tillsammans med sin nya man, den 47-årige egenföretagaren Ulrik Helin på hans gård på Höga kusten. De har träffats i Spanien där Helin äger en lägenhet men nu firar de in det nya året i Sverige. Paret sitter i badtunnan för att njuta av årets sista timme när de plötsligt utsätts för ett brutalt överfall. Någon skjuter dem med pilbåge.

Morden utreds av den svenska polisen som tar kontakt med Hector Correa på den spanska kusten för att be honom ansvara för en del av utredningen. Correa beger sig till Örnsköldsvik i Sverige och tar kontakt med Lisa, den svenska kvinnan som han träffat på en flamencokurs och som tidigare fungerat som tolk i en utredning.

Andra sidan månen ljudbok beskriver hur Lisa tänkt mycket på Hector och hur glad hon blir när han hör av sig till henne. Hon förstår vilken utredning det är frågan om eftersom hon följt med nyheterna i media. När Hector och Lisa börjar gräva i fallet kommer de mörka hemligheter på spåren. Hemligheter som för dem till nergångna hamnkvarter i Marbella där fasansfulla brott begåtts. Utredningen visar sig bli farligare än vad någon av dem kunnat ana.

Jungstedts bok är både spännande och ryslig, en deckare när den är som bäst.

Om författaren: Mari Jungstedt

Mari Jungstedt föddes år 1962 i Stockholm. Hon är utbildad journalist och har arbetat både för tv och radio. År 2003 debuterade hon som deckarförfattare med första boken om kriminalkommissarien Anders Knutas och journalisten Jonas Berg, Den du inte ser. Bokserien är omåttligt populär och har översatts till 17 språk och böckerna är utgivna i 25 länder. De har sålts över 6,5 miljoner exemplar världen över.

Förutom den populära bokserien om Anders Knutas men 196 böcker har Jungstedt även skrivit bokserierna Gran Canaria och Malagasviten. Utgående från några av böckerna om Knutas har det gjorts fyra långfilmer som gjorts om till en TV-serie bestående av 13 delar.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk