reklamlänk

Andra andningen Ljudbok

3.9/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Boken Andra andningen skriven av Sofie Sarenbrant publicerades 2020. Det är den andra boken i serien om polisinspektören Emma Sköld.

Den här deckaren liksom den första delen är enormt engagerande förr lyssnare. Beskrivningarna och fakta som långsamt kommer fram gör boken utomordentligt äkta och verkliga. På ett ögonblick kan man se att en sådan talang som Sofie Sarenbrant såg till att alla händelser i Andra andningen är vettiga och väl beskrivna.

En sak som författaren vände oss vid är att huvudhandlingen byggs så småningom genom hela boken och exploderar till slut. Sedan avslöjas plötsligt alla fakta och alla intrigerna blir ännu mer oväntade. Om man lyssnar genom en bok skriven av Sofie, till exempel Andra andningen ljudbok gratis, börjar man snabbt lyssna på alla andra.

Andra andningen : Handling

Den efterlängtade Andra andningen ljudbok är ett riktigt mästerverk. Historien börjar direkt efter händelserna från den föregående boken som gör det väldigt enkelt att dyka in i aktion mycket snabbt. Från de första sekunderna av ljudboken kan man påminna dig själv om vad som hände nyligen i den föregående delen.

Det finns inga onödiga beskrivningar eller introduktioner till karaktärer som vi redan känner till. Med andra ord sparar författaren plats för intressanta fakta och händelser istället för att använda den för tråkiga återkallanden. Oftast den med tråkiga delen av böcker är inledning som gör att hela stämningen skapat genom förra boken försvinner. Det är inte fallet i Andra andningen.

I Andra andningen kastas vi ännu en gång in i huvudhandlingen snabbt. Det är en mycket kall dag i början av juni när Stockholm Marathon börjar. Det är 35:e maratonlopp utan dödsfall, men det ser ut som att den här kommer att bli annorlunda. Mitt i aktion kan vi se Emma Sköld som har en ledig dag och hejar på sin syster som springer i marathon.

Strax efter det när Emma är vid Rålambshovsparken hittas det en död kvinna i närheten. Naturligtvis tar hon över ansvar på plats och ser till att komma ihåg alla viktiga detaljer. När polisutredning börjar, det är hon som ska lösa fallet.
De svåraste frågorna börjar dyka upp i hennes huvud. Finns det en mördare bland löparna? Är detta det enda offret? Hur ser jag till att ingen annan ska dö?

Dessa och fler frågor kommer att besvaras i Andra andningen ljudbok gratis så se till att lyssna noga igenom det.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Anna Brita Sofie Sarenbrant är en svensk författare med många värdefulla priset på sitt konto. Det gör henne till en av de mest populära svenska författare.

Bland annat har hon vunnit priset för Årets svenska författare respektive 2019 och 2020. Det är särskilt bra prestation när man tänker på att hon hade tävlade med sådana stora efternamn som Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt, Mari Jungstedt, Emelie Schepp och Kepler paret.

Sofie föddes 4 januari 1978 i Stockholm men hon hade börjat sin författarkarriär ganska sent. Hon debuterade med sin första bok Vecka 36 2010 och fram till 2021 har hon skrivit över 12 böcker. Andra andningen ljudbok är den fjärde delen i hennes bibliografi.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk