reklamlänk

Allt jag fått lära mig Ljudbok

4.3/5

Författare: Tara Westover

ljudbok

Introduktion

Allt jag fått lära mig är en slags lärorika biografi som alla ska läsa. De fascinerande tankar som Tara Westover delar av sig veckar flera intressanta diskussioner kring religion, våld och identitet. Man ska snabbt lägga märke till hur Tara Westover skapar ett eget liv på nytt.

Den utmärkta Allt jag fått lära mig har snabbt fått mycket popularitet och hamnat på bästsäljarlistor i hela världen. Mängden av underhållande, ögonöppnande historier i Allt jag fått lära mig ljudbok gratis får lyssnarna att tänka på sitt eget liv från ett helt annorlunda perspektiv.

Uppläsaren i den svenska version av Allt jag fått lära mig ljudbok gratis är Katarina Cohen. Hennes röst verkar ligga så nära den originella amerikanska versionen att man kan inte ta sig ifrån lyssnandet.

Allt jag fått lära mig: Handling

Allt jag fått lära mig är en engagerande biografi med massa lärorika tankar som Tara Westovers. Hennes enastående talang att skriva ner sina minnen och alla de djupa jämförelser som man kan hitta i Allt jag fått lära mig ljudbok tar denna biografi på en helt ny nivå.

Man får läsa om Taras uppväxt men också hur hon bestämde att leva sitt liv fritt. Med sina minnen och tankar visar hon vad det egentligen betyder att vara lojal, vad som är familj och varför ska man lära sig.

Tack vare Allt jag fått lära mig ljudbok får vi lära sig mycket med om Tara och hennes yngsta dagar. Vi får lyssna om hennes stora familj och hur hon tillsammans med sina sex syskon tillbringade tid tillsammans. De noggranna beskrivningar om den tiden griper om hjärtan.

Genom Allt jag fått lära mig ljudbok förklarar Tara att till och verkligheten i dåtiden såg helt annorlunda ut. En av de starkare historier berättar om en situation när hennes bror började brinna. De tänkte inte om att åka till sjukhus. Istället behandlade deras mamma såren hemma.

Huvudsakligen betraktar Allt jag fått lära mig om Taras självutveckling. Den visar hur hon steg för steg formas som en människa och förändrar sitt syn på livet och vad som är viktigast för henne. Man får se hur hennes personlighet gradvis blir starkare och hur bestämd hon blir när det gäller vissa ämnen.

När till slut tar hon sig ut gården och får se att världen är mycket större än det såg ut enligt hennes familj mormoner börjar hon se att hon levde i ett lögn. När hon blev över 17 år var det första gång hon gick på skolan eller lärde sig om namnen som Martin Luther King eller John Kennedy.

Om författaren: Tara Westover

Tara Westover föddes i september 1986 i amerika. Hon är en författare och historiker. På sitt konto har hon flera viktiga böcker men den allra populäraste som fick internationellt igenkännelse är utan tvekan Allt jag fått lära mig. Tack vare denna bok har hon blivit på bästsäljarlistor runt om i hela världen.

För sitt största verk har hon tilldelats pris för Årets bok av American Booksellers Association, varit på listan över favoritböcker av presidenten Barack Obama år 2018 och till och med blivit med på listan av de 100 mest inflytelserika personerna 2019 enligt Time Magazine. Allt det understryker inte bara hennes talang men också personlighet och viljan att öppna ögonen på problem i samhället.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk