Zlatan Ljudbok

4.3/5

Författare: David Lagercrant & Zlatan Ibrahimovic

ljudbok

Introduktion

Jag är Zlatan: Min historia är Zlatan Ibrahimovics självbiografi. Den är skriven av jättekänd författare, David Lagercrantz som har bland annat skrivit tre sista böcker i Millenium-serien. Zlatan ljudbok gratis har publicerats 2011.

Zlatan Ibrahimovic är världensrunt känd fotbollstjärna. I sin bok, berättar Zlatan bland annat om hur det gick till i Rosengård, om fejden med Pep Guardiola och Pappans krig. I Zlatan ljudbok gratis får man hitta massa intressanta fakta. Den ska vara intresserande själv om man inte är en särskilt stor fan av fotboll, för dess innehåll är väldigt varierad.

Han berättar om sina upplevelser på fotbollsplanen, sin familj, vänner och relationer. Han tar upp de allra mest intresserande historier som han aldrig har pratat om tidigare. David Lagercrantz har sett till att hela boken ska vara ordentligt strukturerad och med enkla ord spännande.

Zlatan: Handling

Jag är Zlatan Ibrahimović är en självbiografi. Den handlar mest om hans förflutna, fotbollskarriär och mer privata saker. Vi får veta hur hans liv såg ut när han var liten och vad som hände när han växte upp. Han nämner också många intressanta anekdoter om perioderna som han beskriver.

I Zlatan ljudbok får vi se honom som han är i verkligheten. Han svarar ärligt på frågor som kan vara intresserande för lyssnare. Zlatan är inte alls rädd att berätta om saker som skulle kunna vara svåra att prata om. Ibland känns det att sakerna som han beskriver är lite för privata, men det är bara en fördel för oss, lyssnare.

Vid första anblicken får man se att David Lagercrantz har haft en stor påverkan på biografin. Fakta som presenteras är ordentligt strukturerade, historierna håller sig ihop samt ljudboken är enormt fängslande från själva början. De viktigare fakta är understrukna samt mest intresserande delarna tar tillräckligt mycket plats så att vi får alla nödvändiga detaljer.

Det är helt fantastiskt hur Zlatan klarade att stå mot svårigheterna i sitt liv och blivit en fotbollsstjärna känd runt om i världen. Hans barndom var väldigt svår. Föräldrarna var skilda och det var inte särskilt bättre mellan honom och hans syskon. Kort sagt var han i en otroligt dålig situation. Men han hade fotboll och det gjorde att han använde sin chans.

Ibrahimovic och Lagercrantz skrev boken så att man kan höra Zlatan rätt igenom. Det gör den biografin särskilt genuin och engagerande. Det är svårt att föreställa sig annan form för den här ljudboken efter att man har lyssnat på den.

Om författaren: David Lagercrant & Zlatan Ibrahimovic

David Lagercrantz föddes 4 september 1962 och är känd svensk författare och journalist. Det är många böcker han har skrivit eller samarbetat med, men de allra populäraste är utan tvekan Zlatans biografi och tre sista böcker i Millenium-serien.

Lagercrantz är väldigt strukturerad som gör att hans böcker är otroligt underhållande. Han håller historia ihop oavsett om det är deckare eller biografi. David vet vad som är viktigt och ska understrykas i berättelsen och vad som ska hoppas över för att inte uttråka läsaren.

Många priser och utmärka recensioner av hans böcker bara bevisar att han är en riktigt stor artist. För boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” var han nominerad till Augustpriset 2012.