reklamlänk

Ylvas bok Ljudbok

4.3/5

Författare: Maria Gustavsdotter

ljudbok

Introduktion

Ylvas bok är den fjärde del i serien Prästdöttrarna. Författaren till den berömda och framgångsrika serien är Maria Gustavsdotter. Hon är en av de bästa och mest framgångsrika svenska författare av historiska romaner. Uppläsare i Ylvas bok ljudbok version är den erfarna Gunilla Leining.

Romanserien äger rum under 1600-talet. Berättelsen är riktigt dramatisk och väldigt atmosfärrik, men också spännande och med enkla ord gripande. Boken är utgiven i form av en familjekrönika och berättar om händelser från Norden.

Hela serien består av sex böcker utgivna i följande räckeföljd: Ulrikas bok, Katarinas bok, Ebbas bok, Ylvas bok, Agnetas bok och Boken om Jonas. Därför om man är riktigt intresserad i hela serien borde man börja från den första delen.

Ylvas bok: Handling

Eftersom Ylvas bok är den fjärde delen i Prästdöttrarna serien slösar författaren ingen tid för att inleda de karaktärer som lyssnare redan borde känna.

Ylvas bok ljudbok gratis berättar huvudsakligen om vackra Ylva Olofsdotter. Vi får följa henne och få se hur hennes liv ser ut. Lyssnare lär känna hennes man som är Ulrikas styvson samt se hur deras relation ser ut. Tyvärr deras äktenskapet inte fungerar särskilt fint. De har inga barn och de kommer inte överens med varandra som de ska.

På samma tid för vi bevittna hur de handlingarna från tidigare böcker påverkar Ylvas vardag. Helt plötsligt dör en präst. Det som var särskilt konstigt var att han pekade på någon innan han föll ihop. Såklart alla vill veta vem som var den ansvariga för hans död.

Den fascinerande serien som Ylvas bok ljudbok gratis fortsätter är älskad av både kritiker och vanliga lyssnare. Författaren klarar att visa på en riktigt intressant och engagerande sätt hur kvinnors liv såg ut under 1600-talets Sverige. Hon förklarar att det var tiden när människor var övertygade att häxor finns på riktigt.

Man ser på en gång att Maria Gustavsdotter förbereder sig ordentligt inför varenda publicerade bok. Hon bekräftar själv att hon är mycket noga med sin research för böckerna. Det är viktigt för henne att fakta ska stämma överens med historien. Det gör att man kan njuta från hur alla beskrivningarna låter lyssnaren att fördjupa sig i 1600-talets Sverige.

Hon vet perfekt hur man skapar spännande och intressanta plot vridningar samt när som behöver action saktas ner. I sina böcker visar hon vad det egentligen betydde att vara en kvinna i tiden när kvinnor hade nästan inga rättigheter. På samma tid understryker hon i Ylvas bok hur vanliga kvinnor strävade på i sin vardag.

Om författaren: Gunnel Maria Gustavsdotter Ahlsten

Gunnel Maria Gustavsdotter Ahlsten föddes den 25 december 1948. Hon anses vara en av de bästa svenska författare inom romangenre. Det är dock inte hennes enda jobb då hon är utbildad tandläkare med flera års erfarenhet.

Maria skriver böcker sedan hon var en ung flicka och ville bli en professionell författare sedan flera år. Hennes debutbok, Från din syster Lovisa publicerades dock ganska sent, år 2005 under Isaberg förlag. Sedan dess har hon släppt ut över trettio böcker.

För sina verk inom skrivandet har hon fått Stipendium från Partille kommun 2014. Förutom de otroligt goda historiska romaner har hon också skrivit en kortare serie av barnböcker om Samuel och Linnéa mellan 2006 och 2009.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk