reklamlänk

Vita spår Ljudbok

4.1/5

Författare: Emelie Schepp

ljudbok

Introduktion

Vita spår är författaren Emelie Schepps andra bok i bokserien om åklagaren Jana Berzelius. Vits spår ljudbok berättar historien om en ung kvinna som hittas död i ett stillastående tåg vid Norrköpings centralstation. Ur kvinnans mun droppar ett vitt skum och hennes fingrar är täckta av blod. Det kommer fram att kvinnan inte rest ensam utan hon har haft en väninna med sig på tågresan.

Väninnan är dock spårlöst försvunnen. Fallets åklagare blir Jana Berzelius som än en gång måste möta sitt eget förflutna. Vita spår ljudbok gratis läses upp av Katarina Ewerlöf. Ljudboken är 11 timmar och 47 minuter lång.

Vita spår: Handling

I den första delen av bokserien om åklagaren Jana Berzelius Märkta för livet kommer Jana sin egen historia på spåret genom en utredning hon gör inom jobbet. I den andra delen Vita spår måste Jana än en gång möta mannen från sitt förflutna som hon helst ville glömma, och hon behöver göra det innan polisen hittar honom.

Vita spår ljudbok startar med en död ung kvinna som hittas på en toaletten på ett tåg och kvinnans försvunna väninna. Utan id är det omöjligt att veta vem den döda kvinnan är. Fallet är mycket märkligt och Jana blir tillsatt som åklagare.

Vita spår ljudbok gratis fortsätter med att kriminalkommissarien Henrik Levin tillsammans med Mia Bolander hittar bevis som pekar mot en person i Janas närhet. När Jana förstår detta får hon mycket bråttom. Mannen i fråga vill hon helst glömma eftersom han vet alldeles för mycket om henne och hennes historia, en historia som hotar hela hennes framtid.

Jana måste hitta mannen innan polisen gör det. Ett misslyckande nu skulle få långsiktiga och förövande konsekvenser. Mannen har utfört grova brott tidigare och drar sig inte från att göra det igen. Jana Berzelius är en intressant huvudperson. Hon är vacker, framgångsrik och gillar lyx.

Vita spår ljudbok berättar dock att hennes förflutna följer henne som en mörk skugga vart än hon går. För att skydda det liv hon byggt upp behöver hon därför möta sin barndom. Jana tycks också klara av att ta till hårda tag för att lyckas med vad hon vill.

Vita spår är en ohyggligt spännande bok, man vill läsa mer och mer om Janas bakgrund och för att förstå både hennes kallsinnighet och styrka.

Om författaren: Emelie Schepp

Emelie Schepp föddes år 1979 i Motala. Schepp är en känd och belönad kriminalförfattare. Tidigare har hon arbetat i reklambranschen som bland annat projektledare men numera är hon författare på heltid. Hon bor tillsammans med sin familj i Norrköping. Norrköping är också platsen där hennes böcker utspelar sig. Schepps första bok Märkta för livet utkom år 2013, först genom hennes eget förlag och sedan år 2014 genom förlaget Wahlström & Widstrand.

Schepps samtliga utgivna böcker handlar om åklagaren Jana Berzelius. Böckerna om den kända åklagaren har sålt sammanlagt över 2,5 miljoner exemplar och översatts till över 30 olika språk. Åren 2016, 2017 0ch 2018 utnämndes Schepp till årets deckarförfattare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk