reklamlänk

Vinterströmmen Ljudbok

4/5

Författare: Kamilla Oresvärd

ljudbok

Introduktion

Vinterströmmen är en utmärkt deckare skriven av Kamilla Oresvärd och släpptes hösten 2020. Det är den tredje fristående boken i serien Vargön. Den fungerar bra att läsa Vinterströmmen utan att ha läst de tidigare böcker i serien, Brudslöjan och Älvdansen.

Serien Vargön och särskilt Vinterströmmen ljudbok gratis visar Kamilla Oresvärds talang och erfarenhet som författare. Böckerna håller sig ihop och det finns ingen brist på spännande och engagerande beskrivningar. Berättelsen lever sitt eget liv och gör att man vill ha mer oavsett hur länge man lyssnar på ljudboken.

Boken Vinterströmmen har allt som krävs från goda deckare. Den håller spänning och väcker intressanta tankar. Man kan försöka koppla ihop fakta tillsammans huvudkaraktärerna.

Vinterströmmen: Handling

Det hittas en död man i vattnet i Vargön. Hans kropp är styckad, allt som skulle hjälpa att identifiera honom är avlägsnad från kroppen. Det finns dock en sak som gör att Mona Schiller tror sig veta vem personen är.

I Vinterströmmen ställs Mona Schiller inför ett svårt och skrämmande val. Hennes hemlighet kan sätta alla i hennes närhet i fara. Å andra sidan om hon berättar det hon vet för sin son, polisen, blir hon tvungen att avslöja en annan mörk hemlighet från sin förflutna.

Boken kräver att man ska hålla koll på allt som händer. Det hittas många ledtrådar som ofta förvillar. Falsk säkerhet som de skapar gör att man blir helt överraskad i slutet, då en överraskande cliffhanger byggs upp genom hela boken.

Vinterströmmen ljudbok gratis får man möta fantastisk natur och mysterier så gåtfulla som det går. Välskapade, genomtänkta karaktärer och den femtiosexåriga Mona Schiller som står i centrum kompletterar boken.

Korta kapitel, snabbt tempo och drivet gör att Vinterströmmen ljudbok aldrig känns tråkig. Intressanta beskrivningar och trevliga miljöer gör att man hänger med hela tiden.

Den här gången kan vi se Monas mänskliga sida. Hon är utan tvekan en stark och smart kvinna, men det finns några hemligheter som hon döljer djupt i sig. Vad är det som gör att hon inte vill berätta sanningen? Varför är hon och hennes familj utsatt för fara? Vem som är mördaren? Svaren finns i Vinterströmmen.

Det är utan tvekan en av de bästa böcker i deckargenre. Om man gillar lösa gåtor, analysera ledtrådar och vara ute efter mördare är det här ett perfekt förslag att ta sig genom.

Om författaren: Kamilla Oresvärd

Kamilla Oresvärd är en svensk författare föddes 1967 i Falun. Sedan många år bor hon söder om Göteborg. Hon har examen från Göteborgs universitet i språk och litteraturvetenskap som gav henne perfekt bakgrund för sina berättelser.

Hittills har hon skrivit fem böcker i två olika serier. Enligt Kamilla behövde hon inte fundera på vilken som genre skulle hon välja som författare.

En av de mest framgångsrika och mest kända böcker är utan tvekan Jägaren som publicerades 2018, Brudslöjan och den tredje boken i Vargönserien, Vinterströmmen.

Författaren debuterade 2015 med Minnesbäraren, den första boken i Segerserien. Sedan dess har hennes böcker lästs av tusentals människor.

Brudslöjan har till och med nominerats till årets bästa bok av Storytel Awards i kategori spänning.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk