reklamlänk

Vinnarna Ljudbok

4.5/5

Författare: Fredrik Backman

ljudbok

Introduktion

Den vackra romanen, Vinnarna är den tredje boken i serien Björnstad skriven av Fredrik Backman. Dess ljudbok version är väldigt lång med över 24 timmar uppläsning. Det är dock viktigt att nämna att det inte finns några onödiga beskrivningar eller tråkiga delar. Boken är fullspäckad med toppklass spänning, finaste vändningar och intressanta karaktärer. Så snart man fördjupar sig i historien är det inte lätt att ta sig ifrån den.

Uppläsaren i Vinnarna ljudbok är Marie Richardson som i tidigare böckerna i serien. Författaren har en magisk talang att skapa en oförglömlig läsupplevelse i varje av sina böcker. Man har en känsla att allt i boken kompletteras på sitt eget sätt. Språket, handlingen och hela omgivning gör en perfekt helhet.

Vinnarna: Handling

Vinnarna är en viktig och vacker roman där författaren inte är rädd för att ställa stora och svåra frågor. Några exemplar egentligen betyder familj eller samhälle? Vad är det som gör att ett offer blir offer och vem som ska ansvara för att skydda dem?

Eftersom Vinnarna ljudbok är den sista delen i trilogin, ska man komma ihåg att börja lyssna på de tidigare delarna innan man börjar med denna. Trots att författarens sätt att leda berättelsen gör det enkelt att påminna sig vissa saker eller förstå vissa relationer, kan det vara svårt att hända med handlingen ibland.

I Vinnarna ljudbok får vi se en historia som får lyssnare att se på livet från ett helt annat perspektiv än hittills. Eftersom Vinnarna ljudbok gratis är den tredje och avsluttande delen kan lyssnare utan tvekan förvänta att avstänga alla pågående handlingar från de tidigare delar. Det gör också att författaren inte slösar massa tid för onödiga inledningar då de som lyssnar vet redan vad som händer i boken.

Huvudhandlingen i Vinnarna kretsar runt samma ämne som i de tidigare böckerna, hockeystäderna Björnstad och Hed. Ännu en gång får vi återkomma till våra älskade karaktärer som Benji, Maya och Ana, men också lära känna några nya intressanta människor.

Fredrik har nämligen en obeskrivlig talang att inleda nya karaktärer som väldigt snabbt känns viktiga i handlingen. Han vet hur man ska hitta balans mellan action och på sitt eget magiskt sätt engagerar lyssnare på över 24 timmar utan det minsta problem. Vinnarna ljudbok gratis är ett riktigt mästerverk som alla författare hade velat ha i sin bibliografi.

Om författaren: Fredrik Backman

Fredrik Backman eller egentligen Carl Fredrik Backman föddes den 2 juni 1981 i Stockholm. Han är en av de mest kända svenska författare, men också bloggare och skribent. I sitt karriär har han arbetat för flera tidningar, bland annat Magazine Cafe och Metro.

Hans författarkarriär påbörjades år 2012 när han publicerade böckerna En man som heter Ove och Saker min son behöver veta om världen. Båda böckerna blev snabbt riktigt populära. Boken En man som heter Ove har till och med filmatiserats. Det var dock bara författarens början i den nya världen.

Författaren har regelbundet släppt nya böcker. Snart efter sin stora succe med En man som heter Ove har han släppt boken Min mormor hälsar och säger förlåt. År 2021 återkom författaren med Vinnarna som fick otroligt goda recensioner.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk