reklamlänk

Vila i frid Ljudbok

3.9/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Vila i frid skriven av Sofie Sarenbrant är den första boken i en otroligt framgångsrik serie om Emma Sköld. Den blev en internationell succé beundrad av bokkritiker från alla världens hörn.

Trots att den här boken är början av Sofies resa i litteraturvärlden har hon bevisat sin talang för skrivande. De livliga beskrivningar, det sättet hon bygger karaktärer på och ger historien fart gör att Vila i frid ljudbok gratis är med enkla ord beroendeframkallande.

Det går inte att hitta en enda lugn eller uttråkande stund genom hela boken. Vila i frid är en slags bok som hamnar i minnen för alltid. Det är garanterat att man ska se fram emot nästa boken i serien efter att man har lyssnat på den här första delen.

Vila i frid: Handling

Vila i frid är en slags deckare som gör ett stort intryck på lyssnare. Den blir bättre och bättre med varje minut och håller spänning hela vägen ut.

Historien börjar med att det hittas en medvetslös kvinna på spa, Yasuragi Hasseludden. Kort därefter hittas det ett dött par i ett annat rum i hotellet. När polisen Emma Sköld och Magnus Andersson blir kallade på plats för att utreda morden för vi lära känna dem för första gång. Det är då man börjar följa med dem och försöka förstå vem och varför står bakom händelserna.

De intrigerna och hemligheterna börjar från själva början och Sofie bygger på dem genom hela boken. Det som är bäst är att lyssnaren inte får veta resultat på utredningen till själva Emma Sköld får veta vad som hände. Här måste man nämna de utmärkta plot vridningarna i slutet som gör att man inser hur otroligt bra författare Sofie är.

Tack vare Vila i frid ljudbok gratis kan man se hur en bra deckare ska vara uppbyggd. Den är lika underhållande oavsett hur länge man lyssnar på den. Sofie klarade att inleda en unik stämning som hjälper till med att börja gilla de huvudkaraktärerna, Emma och Josefin. Det är svårt att understryka hur äkta, verkliga de verkade. Deras problem, dagliga livet och reaktioner gör att man glömmer att de inte finns på riktigt.

Det är förvånande att trots Vila i frid ljudbok är Sofies första bok i serien, är den inte alls överdriven. Boken har ett bra flyt, den håller balans mellan snabb aktion, konversationer och beskrivningar. Mängd av detaljer ger möjlighet att man kan lätt föreställa sig situationerna men gör dem inte alltför fullspäckade med uttråkande beskrivningar.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Anna Brita Sofie Sarenbrant föddes 4 januari 1978. Hon är en framgångsrik svensk författare med över tre miljoner sålda böcker i femton länder.

Hon publicerade sin första bok, Vecka 36 år 2010, men den största succé blev hennes serie om Emma Sköld. Från och med publikation av Vila i frid och de senare böckerna i serien blev hon igenkänd i hela världen av deckarälskare.

Hennes berömmelse har ökat år för år tills hon vann priset för årets bästa deckarförfattare respektive 2019 och 2020.

Sofie hade skapat en bra bakgrund som journalist. Hon hade arbetat för Expressen, Friskispressen och Amelia innan hon utgav sin första bok. Hon har också många hobbyer som hon tillbringar tid på när hon inte skriver. Sofie tränar ofta, gillar att resa och tillbringa tid med sin familj.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk