reklamlänk

Vänligheten Ljudbok

4.2/5

Författare: John Ajvide Lindqvist

ljudbok

Introduktion

Vänligheten är en skrämmande berättelse om vänskap och kärlek i svenskt realitet. Boken är skriven av svensk författarstjärna John Ajvide Lindqvist. Ljudboken är ovanligt lång då den är nästan 21 timmar. Det ändrar dock inte faktumet att hela berättelsen är otroligt lätt och fantastisk. Det är själv mer underhållande när man inser att ljudbok version är uppläst av själva författaren.

Det är inte lätt att hitta en så utmärkt strukturerad bok för ungdomar som låter en glömma om verkligheten så snabbt som Vänligheten ljudbok. Författaren vet precis när som borde han snabba på action och när som ska han lämna ett rum för lyssnaren för egna tankar.

Vänligheten: Handling

Vänligheten är en fantastisk berättelse om vänskap, kärlek, relationer och hur de utvecklas över tid. Hela action utspelar sig i stort sett i Norrtälje under en höstmånad 2018.

Handlingen börjar med att en höstmorgon hittas det en container i Norrtäljes hamn. Det är ingen som vet var den kommer ifrån eller vad som är inne. Det händer dock något otroligt när den öppnas. Relationer mellan människor börjar att försämras och hela vänligheten i staden verkar försvinna så småningom.

Lyssnare får följa med de huvudkaraktärerna som kommer att försöka hitta svar på vad som händer i området och vad är det för konstig container som orsakar all illa. Det viktigaste personer är Max och Johan, två killar som gillar sina lata liv. Hela dagarna tillbringar de på att spela Pokémon Go och minigolf.

De två andra karaktärerna är Siw och Anna. Tjejerna går på gym eftersom de försöker att bli av med några onödiga kilogram. Det finns också Marko och Maria som flyttade till sverige för många år sedan. I första ögonblick verkar det att deras liv är perfekt, men det är något som gnager.

Författaren klarade på ett riktigt underhållande sätt förklara lyssnare vad en äkta kärlek och vänskap ser ut. I Vänligheten ljudbok gratis fick han sammanföra de tre olika grupp av vänner och se hur de lyckas att samarbeta vid behov.

John sa själv att Vänligheten ljudbok gratis hade han planerat sedan ungefär tio år. Resultatet är en av verklig thriller om trogna vänner som med dramatik. Denna välstrukturerad berättelse är ett perfekt svar på varför han fick Selma Lagerlöf-priset några år sedan.

Om författaren: John Ajvide Lindqvist

John Erik Ajvide Lindqvist föddes den 2 december i Blackeberg. Han är svensk författare mest känd av sina skräckböcker. Flera av hans böcker har filmatiserats och varit på bästsäljarlistor över hela världen. De mest kända filmatiseringar är Gräns 2018, Pappersväggar och Låt den rätte komma in.

Han debuterade 2004 med boken Låt den rätte komma in. Författarens framstående verk är Hanteringen av odöda och Människohamn. Överallt har han skrivit över 25 böcker mellan 2004 och 2021 varav den nyaste är Vänligheten.

För sina utmärkta verk har han tilldelats några viktiga priser och utmärkelser bl. a. Göteborgs-Postens litteraturpris 2008, Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris 2008 och Guldbagge för bästa manus till filmatiseringen av Låt den rätte komma in.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk