Tordyveln flyger i skymningen Ljudbok

4.4/5

Författare: Maria Gripe

ljudbok

Introduktion

Tordyveln flyger i skymningen är skriven av Maria Gripe och är en av de mest kända och älskade av hennes böcker världens över. Den berättar om några ungdomar som av en slump hittar ett brev adresserad till en kvinna som levde på 1700-talet.

Allt blir själv mer intressant när då ser en gammal staty i brevet. Lite senare blir de uppringda av en gammal dam som vill spela schack. Mer och mer märkliga saker sker.

I boken Tordyveln flyger i skymningen kan man hitta otroligt många intressanta plotvridningar. Den är mycket engagerande och med enkla ord spännande. Man blir förtjust i berättarsätt av författaren så mycket att det är svårt att ta sig ifrån ljudboken.

Tordyveln flyger i skymningen: Handling

Tordyveln flyger i skymningen ljudbok gratis berättar en historia av några barn som heter Jonas, Annika och hennes lillebror David. När de vattnar blommor på Selanderska gården hittar de gamla brev. Här börjar en rad av olika märkliga händelser.

Breven var skickade till en kvinna som levde på 1700-talet. Det som blir fängslande är att enligt breven finns det en egyptisk staty där de bor. De bestämmer sig att få veta lite mer om hela saken. Snart efter det upptäcker de mystiska saker som händer där och skumma typer börjar smyga omkring.

Historian blir mer och mer spännande med varje minut. Många mysterier som vävs in i varandra och oväntade plotvridningar gör att man glömmer om verkligheten. Författaren fångade den lilla bykänslan på ett oerhört bra sätt. Det är lätt att föreställa sig ställen och känna stämningen.

I Tordyveln flyger i skymningen ljudbok gratis varje detalj är otroligt bra beskriven. En del information är dolda, en del får man inte riktigt reda på. Det är dock inte särskilt svårt att hålla den röda tråden genom boken.

Huvudpersonerna och till och med andra karaktärer (till exempel prästen Lindroth) i Tordyveln flygerr i skymningen är särskilt intressanta tack vare sina rika personligheter. Författaren såg till att förse lyssnaren med den mystiska känslan som håller hela vägen. Man får skapa en samband med de huvudpersonerna, nästan som om de var verkliga personer. Det gör att man uppskattar boken ännu mer efter några år.

Det är särskilt många som lyssnade på Tordyveln flyger i skymningen ljudbok när de var unga då den är riktad till barn. Å andra sidan är berättelsen otroligt bra och lika tillfredsställande för lyssnare oavsett åldern. Därför om man gillar att lyssna på fängslande historier och vill ta sig i Gripes värld är denna berättelse ett måste.

Om författaren: Maria Gripe

Maria Kristina Gripe är en svensk författare av barnböcker och ungdomslitteratur. Hon var född den 25 juli 1923 i Vaxholm och död den 5 april 2007. Tordyveln flyger i skymningen skrev hon 1978.

Lista över hennes verk är otroligt lång och imponerande, men det är ungefär 4 böcker som har blivit särskilt populära och framgångsrika. Det är Hugo och Josefin, Tordyveln flyger i skymningen, Agnes Cecilia – en sällsam historia, Skuggserien och Elvis Karlsson.

Gripe skrev också mycket för radio och TV som gör att många av hennes böcker kan lyssnas på i form av ljudbok eller som radioteater. De mest kända av Gripes böcker har till och med filmatiserats.

Hon anses som en av de bästa barnboksförfattare i Sveriges historia.