reklamlänk

Terapeuten Ljudbok

3.5/5

Författare: Helene Flood

ljudbok

Introduktion

Terapeuten skriven av Helene Flood är en intensiv spänningsroman. Boken är författarens debut och den har fått positiva recensioner från kritikerna när den gavs ut i Norge. Själva författaren kallades för en förnyare av spänningsgenren.

Tack vare Helenes talang och ovanliga ideer klarade hon att bygga upp en helt originell berättelse fullspäckad med fruktansvärd och intensiv action. Det är många trådar pågående på samma tid samt huvudhandlingen i Terapeuten ljudbok gratis gör att man får rysningar i hela kroppen.

Själva boken är lättläst och inte alltför komplicerad som gör att man inte behöver hålla koll på grejer som inte spelar någon större roll. Cliffhanger som Helene har hittat på är omöjligt att gissa både för huvudkaraktären och lyssnaren.

Terapeuten: Handling

Huvudhandlingen i Terapeuten kretsar runt psykologen Sara som driver en privatpraktik för ungdomar. Hennes kontor är i en villa som hon och hennes man Sigurd håller på att renovera.

En konstig dag åker Sara iväg för att träffas med sina vänner. Snart efter det får hon ett konstigt meddelande från sin man Sigurd på sin telefonsvarare. Hon kan inte hitta honom någonstans. I själva inspelningen säger Sigurd att han ska vara ute med sina vänner, men när hon kontaktar de nämnda vännerna kommer det fram att de inte har träffats.

Ju mer vi gräver in i historien desto mer skrämmande den blir. Det finns inga spår, ingen har sett honom eller hört från honom. Allt omkring verkar mindre och mindre tryggt.
Föremål i huset försvinner för att sedan dyka upp igen på samma plats. Sara försöker förstå om det är något fel med henne eller någon är i huset.

Suggestiv roman med många lager samt lärorika plot vridningar gör att man inte kan slita sig ifrån lyssnandet. Det är en thriller som fryser blodet i ådrorna hela vägen ut och suddar gränsen mellan fantasi och verkligheten.

Med de autentiska beskrivningar som Helene förser lyssnare i Terapeuten ljudbok gratis kan man lätt föreställa sig i vilket skrämmande situation hon hade hamnat. Författarens erfarenhet som psykolog bara lägger till krydda till handlingen och förståelse hur en riktig människa hade reagerat om man var Sara.

Drivet i Terapeuten ligger på en perfekt nivå. Man blir inte överväldigad med massa detaljer, men får tillräckligt mycket för att kunna veta vad som händer. Då man är klar är det enkelt att förstå varför boken har blivit nominerad till Årets bok pris.

Om författaren: Helene Flood

Helene Flood är en norsk författare och psykolog. Hennes specialisering är våld, traumarelaterad skam och skuld.

Hon har debuterat med boken Terapeuten 2019 som har blivit en enorm succe både i Norge och i hela världen. I dagsläget är den översatt och såld till över 26 länder. För sin debut thriller har hon blivit nominerad till Årets bok 2019 i Norge.

Man kan lätt känna att Helene använder sig av sina erfarenheter som psykologer samt förstår väldigt bra hur människor fungerar. Med bara några ord klarar hon att bygga spänning som andra författare behöver några kapitlen för. Det enda som kvarstår när man är klar med Terapeuten ljudbok är att vänta på Helenes ytterligare böcker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk