Tänka snabbt och långsamt Ljudbok

3.8/5

Författare: Daniel Kahneman

ljudbok

Introduktion

Tänka snabbt och långsamt är en bok skriven av en välkänd och respekterad professor i psykologi Daniel Kahneman. Hans senaste arbete sammanfattar alla de tre viktigaste faserna i hans karriär. Han fokuserar på kognitiva fördomar, prospektsteori och den senaste forskningen om lycka.

I Tänka snabbt och långsamt ljudbok gratis delar författaren av sig otroligt mycket kunskap. Man kan tydligt se att han har lagt ner hela sig och många års erfarenhet i boken för att dela fakta med en bredare publik.

Undrar du någonsin varför du har tagit några av besluten även om de verkade vara skadliga för dig? Eller vill du förstå varför och hur ditt tänkande kan påverka din dagliga prestation?

Svar på dessa och många fler frågor hittar du i livförändrande Tänka snabbt och långsamt ljudbok gratis.

Tänka snabbt och långsamt: Handling

I Tänka snabbt och långsamt ljudbok delar professor Daniel Kahneman sina kunskaper och forskningsresultat. Ljudboken sammanfattar slutsatserna som författaren tillsammans med Amos Tversky kom fram till efter flera decenniers forskningar.

Varje person har två dominerande sätt att tänka.

En av dem ansvarar för analysen av världen omkring oss, frågorna och helt enkelt logiskt tänkande. Den används när man behöver svara på matematiska frågor eller när läser. Det utvecklas tillsammans med vår ålder. Ju mer vi vet, desto bättre utvecklas systemet. Sådana saker som associering av Eiffeltornet med Frankrike och Paris är också vad det första systemet tar hand om.

Det andra systemet som används ansvarar för att fokusera på detaljer och snabba reaktioner. Det används när vi står på startlinjen före löp och tittar på klockan. Eller när vi letar efter en viss person i en större grupp. Det är helt enkelt tillägnad de mer krävande åtgärderna.

Kahneman presenterar i detalj hur systemen fungerar och varför. Han ger oss svar på frågor som vi inte trodde kan vara relevanta och gör det också på ett ovanligt lättillgängligt sätt. Även om Tänka snabbt och långsamt är skriven av en person med professorstiteln kan den förstås av alla. Allt man behöver är att fokusera och ge boken en chans.

Tänka snabbt och långsamt är lärorik som inget annat verk. Man kan lära sig inte bara hur och varför människor tänker utan också förklarar våra reaktioner och emotioner. Det är en bra guide för alla som vill förstå bättre sig själva.
Mängden kunskap kan ibland vara överväldigande, så det är bra att ha ett papper och penna framför sig. Då kan man skriva ner sina tankar och komma tillbaka till de mer krävande ämnena efter att man har analyserat dem.

Om författaren: Daniel Kahneman

Daniel Kahneman är en israelisk-amerikansk psykolog. Han föddes den 5 mars 1934 i Tel Aviv. Han År 2002 belönades han för sitt arbete om psykologisk ekonomi av Sveriges Riksbank. Lista över hans utmärkelser samt pris är lång och imponerande och de flesta av hans verk har belönats.

Han studerade på Hebreiska Universitet i Jerusalem. Hittills har han skrivit 7 fullständiga böcker varav en av dem är bästsäljare Tänka snabbt och långsamt.

Kahneman är till och med professor emeritus i psykologi. Denna titel har han fått för sitt arbete i Princeton University.

Han har blivit särskilt bra känd 2001 då boken Tänka snabbt och långsamt har publicerats. Den har blivit enorm succé och gjorde honom berömd.