Svensk maffia Ljudbok

4/5

Författare: Lasse Wierup & Matti Larsson

ljudbok

Introduktion

Svensk maffia ljudbok gratis berättar om kriminella gängen i Sverige. Den kom ut 2009 och är skriven av författarparet Lasse Wierup och Matti Larsson.

Boken fokuserar sig i stort sett på MC-gängar, men det finns till och med ganska mycket information om de resterande grupper.

Författarna visar oss en våldsam skildring av en kriminell värld. Beställningsmord, uppgörelser på öppen gata, brott och pågående kriminell verksamhet är vardagsmat för medlemmarna i svenska gängar.

Vill du se hur deras liv och vardag ser ut inifrån? Eller vill du få veta hur struktur i svenska gängar ser ut?

Boken är uppdelat i kapitel. Varje MC-gäng har fått sitt eget kapitel där de beskrivs och analyseras ingående: Hell’s Angels, Bandidos, Brödraskapet Wolfpack, Naserligan, Diverse förortsgäng, Uppsalamaffian, Original Gangsters och ”Jugoslavmaffian”.

Svensk maffia ljudbok gratis är ett perfekt förslag för alla som vill läsa en spännande berättelse med intressanta fakta om undre världen i Sverige.

Svensk maffia: Handling

Svensk maffia- fortsättningen berättar om svenska MC-gängar och kriminalitet i Sverige. De mest populära grupperingar som Hells Angels, Bandidos och flera andra beskrivs noggrant av Lasse Wierup och Matti Larsson.

Författarna för oss närmare den verkliga bilden av svenska maffior. De tar oss på en våldsam, förskräcklig och ibland dramatisk resa. Tack vare Svensk maffia får vi lära känna ledare i de svenska MC-gängar, viktiga människor i organisationerna och dess struktur. Författarna förklarar vilka gängar som håller sig med varandra och vilka som har deklarerat öppet krig med andra.

I ljudboken Svensk Maffia får vi lyssna på otroliga fakt. Larsson och Wierup beskriver varje organisation väldigt ingående, men det gör berättelsen inte alls tråkig. Tvärtom, Svensk maffia ljudbok håller sig ihop och håller spänning hela vägen. Det förklaras också varför nya kriminella gängar skapas och hur de klarar sig bland etablerade gängar.

I den andra delen av succéboken Svensk maffia har författarna skapat en kartläggning av de kriminella gängen. Vissa av beskrivningar gör att man får en obehaglig känsla över att sådana saker händer rätt framför våra ögon dagligen. Det är läskigt eftersom man får en inblick i en del av samhället som man aldrig brukar vara ens nära. Kriminella skapar ett eget samhälle i samhället, sina egna regler och värderingar.

Boken Svensk maffia är mycket läsvärd, särskilt för de som är intresserade av ämnet. Den gör det enklare att förstå resonemangen kring deras brott. Författarna vågade träffa personligen vissa av gängledare, medlemmar och brottsoffer. Den första delen var så bra accepterad av miljön att i den andra delen fick de intervjua några som tidigare aldrig har låtit intervjuas sig.

Om författaren: Lasse Wierup & Matti Larsson

Lasse Wierup är en svensk författare och journalist särskild bra känd tack vare boken Svensk Maffia och dess fortsättning. Han föddes den 25 juni 1971 i Röstånga.

Wierup arbetar på Dagens Nyheter sedan 2004 som kriminalreporter. Det är hans erfarenhet som reporter som låt honom närma sig vissa av MC-gängar beskrivna i hans böcker.

Han har blivit nominerad till Guldspaden två gånger varav en av nomineringar gällde Svensk Maffia.

Matti Larsson föddes 1967. Sedan 2001 är han VD på Nyhetsbyrån Siren. Larsson är den andra medförfattare av boken Svensk maffia och Svensk maffia – fortsättningen, berömda verk om kriminalitet i Sverige.

För sina prestationer har han nominerats till Stora Journalistpriset 2017.