reklamlänk

Svarta segel Ljudbok

3.9/5

Författare: Rebecka Edgren Aldén

ljudbok

Introduktion

Rebecka Edgren Aldén har skrivit boken Svarta segel som är första delen av bokserien Sjöräddarna. Svarta segel ljudbok handlar om Joanna som ska ut och segla med sin bror Zack. Joanna bär på stor och tung sorg och hon hoppas att några dagar ute på havet ska läka hennes sår men i stället blir de stekheta dagarna mycket dramatiska och de förändrar allt.

Sjöräddaren Annika hittar en ensam och övergiven segelbåt drivandes på Möjafärden. Båten verkar inte ha slitit sig eftersom ankaret är upptaget och alla tampar också tycks vara på plats. Vad har hänt? Svarta segel ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 8 timmar och 59 minuter.

Svarta segel: Handling

Svarta segel ljudbok handlar om Joanna i en berättelse och i en separat berättelse om sjöräddaren Annika. Händelserna får sin början när Joanna står vid småhamnsbryggan och ser ut över havet. Hon bär på en stor sorg men ska nu bege sig ut och segla i några dagar med sin äldre bror Zack. Joanna hoppas att samvaron och Stockholms vackra skärgård ska hela en del av henne. De stekheta dagarna som följer blir något helt annat än vad Joanna tänkt sig och segelturen förändrar allt som hon trott varit sant.

Svarta segel ljudbok gratis handlar även om sjöräddaren Annika. Annika är ute på Möjafärden, när hon ser en segelbåt guppa fram över havet, till synes övergiven. Annika tänker först att båten slitit sig men när hon tar sig ombord på båten märker hon att det inte stämmer. Men vad kan ha hänt?

I boken får läsaren turvis läsa om Joanna och Annika. Karaktärerna och deras liv växer fram småningom. Man får också följa personernas historia, händelserna som lett dem fram till idag. De bägge kvinnornas historia sammanslutes även i boken.

Svarta segel ljudbok är en mycket spännande och psykologisk bok där teman som godhet och ondska, kärlek och avundsjuka spelar en stor roll. Den suggestivt växande historien fångar tag i läsaren och vägrar släppa taget.

Stockholms skärgård som omgivning och speciellt havet tillför många spännande element till historien som för övrigt är mycket välskriven. Det är verkligen svårt att gissa sig fram till gärningsmannen och hens motiv innan slutet av boken.

Om författaren: Rebecka Edgren Aldén

Rebecka Edgren Aldén föddes år 1972. Hon är en utbildad journalist men hon har blivit känd som författare och feminist. Edgren Aldén är en mångsysslare inom litteratur och media, hon har bland annat fungerat som chef på Bonniers Tidskrifters kreativa studio, skrivit för Damernas värld och arbetat som chefredaktör för magasinen Family living och Mama. Från och med 2018 är hon författare på heltid. Hon debuterade som författare med boken Skriet från barnfamiljen år 2009.

Edgren Aldén arbetar också som skrivlärare på Folkuniversitetet och är engagerad i Bokmässan och Crimetime. Sammanlagt har hon gett ut 6 böcker, bland annat har hon tillsammans med Isabella Lövengrip skrivit den självbiografiska boken Isabella.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk