Sune Ljudbok - Sune värsta killen!

4.5/5

Författare: Sören Olsson & Anders Jacobsson

ljudbok

Introduktion

Sune värsta killen är en berättelse om en vanlig, snäll pojke som ogillar våldsamhet. Titelns Sune är lugn och rolig som ingen annan. Han får huvudvärk när musik spelar för högt och av hysteriska tecknade filmer. Hans inställning mot sport är inte annorlunda.

Boken har skrivits och publicerats av Anders Jacobsson och Sören Olsson. De två har samarbetat i flera år vid Sune-serien. Den första boken i serien har publicerats 1984. Sune ljudbok gratis är älskad av många, både äldre och yngre.

Trots att boken är riktad särskilt mot yngre lyssnare är hans historia väldigt intresserande och fängslande. Det är värt att lyssna på och pröva själv om Sune och hans äventyr är faktiskt så goda.

Sune: Handling

Sune är en vanlig pojke i skolåldern. Han har pappa Rudolf, mamma Karin och två syskon, Anna och Håkan. Tillsammans bor de i en tvåvåningsvilla. Titels Sune fullständiga namn är Sune Rudolf Anderson. Sune har alltid en röd tröja och blå jeans precis som hans vän Bert.

Det som han gillar bäst är att sitta med en söt tjej, pussas lite och hålla handen. En sådan romantiker är han. Det har dock förändrats när världens starkaste kille, Stisse Novak har charmat alla flickor på skolan. Sune ska nu ta saken i sina händer och göra ordning med honom. Vi får lyssna på och se hur han ska lösa problemet.

Den här boken precis som hela serien är extremt underhållande. Författarparets stil, fleråriga erfarenhet och välutvecklade karaktärer gör att man inte kan dra sig ifrån lyssnandet. Sune ljudbok gratis gör att man tar sig tillbaka i tiden då man var ung själv. Man får tänka på sin förflutna medan barnen lyssnar på Sunes lärorika historier.

Trots att serien är nästan 40 år gammal klarar författarna uppdatera sina klassiker och hålla serien vid liv. Böckerna förses med nya, mer adekvata händelser. Samtidigt är det lätt att känna igen humorn som Anders Jacobsson och Sören Olsson fick oss vana vid.

Sune ljudbok är ett intressant förslag för barn som kommer att hitta Sunes upplevelser attraktiva och roliga. Dock ska ljudboken vara lika intressant för de äldre som känner Sune ifrån sin barndom. Så varför inte lyssna på Sunes nyaste äventyr tillsammans och ta sig tillbaka till skoltider?

Om författaren: Sören Olsson & Anders Jacobsson

Sören Olsson är en svensk barnboksförfattare. Han är också illustratör och föreläsare. Olsson föddes 16 mars 1964 i Karlskoga.
Han är den första av två medförfattare i Suneserien. Sedan 1994 har han fått över 20 priser för sitt bidrag i succé av böcker och filmer om Sune.
Anders Jacobsson är den andra medförfattare i Suneserien. Han föddes 4 augusti 1963, också i Karlskoga.
Författarna är släkt med varandra. Tillsammans startade de företaget Änglatroll AB år 1986.
Deras framstående verk är Sune universum som skapades 1984. I sina böcker berättar de på ett underhållande och roligt sätt om en ung pojke och hans upplevelser. Serien har aktualiserats med nya format och idéer fram till idag.