Störst av allt Ljudbok

4.2/5

Författare: Malin Persson Giolito

ljudbok

Introduktion

Störst av allt skriven av Malin Persson Giolito är oftast presenterad som rättegångsthriller. Det verkar svårt att hålla spänning i en bok vilkens största del äger rum i en rättssal. Författaren har klarat det och gjort det otroligt bra.

I början av Störst av allt får vi stötta på en tjej, Maja Norberg. Det blev en skolskjutning i ett klassrum och hon är den enda som inte ens har ett blåmärke på kroppen. Alla hennes skolkamrater ligger skjutna.

Sedan får vi se på världen genom Majas ögon.

Berättelsen förklarar vad som hände i klassrummet och vad som orsakade skjutningen. Allt i allt, får vi också se hur hela rättegångsprocessen såg ut och hur media använde sig av historian. Dessutom kan man se hur Maja uppfattar hela situationen. De ensamma dagarna och nätterna i häktet fulla av ångest och livliga beskrivningar gör att man kan ta sig i hennes värld utan minste problem.

Störst av allt: Handling

Störst av allt är en helt annorlunda läsupplevelse än andra böcker i denna genre förser en med. Lyssnaren kan gå in i huvudet på den 18-åriga flickan Maja. Författaren beskrivningar gör det lätt att fördjupa sig i berättelsen.
När man kommer in i hennes huvud kan man känna alla känslor hon dras med. Rädsla, sorg, förtvivlan är de överväldigande känslorna som dominerar hennes tänkande för det mesta.

Lyssnaren till Störst av allt ljudbok gratis presenteras för Majas tänkande. Vi kan lära känna henne mycket bättre för att förstå vad som har orsakat de tragiska handlingarna i klassrummet. Maja förklarar för oss sina komplicerade relationer med de andra eleverna och läraren. Hennes djupa analys av verkligheten och sina tankar, gör att denna ljudbok är ovanligt intressant att lyssna på.

Trots Maja har gjort hemska saker är det svårt att ogilla henne. Hon är ärlig, mogen och ser världen som den är.

Historien får lyssnaren att känna att den tragiska situationen kunde ha undvikits, men ingen brydde sig om Maja och det som hände med henne. Det ger oss ett helt nytt perspektiv på saken som i början verkade mycket uppenbart för alla.

Med Störst av allt ljudbok gratis tar Malin Persson Giolito hela spektrumet av känslor. Alla verkar veta vad som borde ha gjorts, men ingen har ens försökt engagera sig i hennes problem.

Många svåra ämnen diskuteras i Störst av allt ljudbok. Själva sanningen är inte svår att gissa, men den mest spännande och engagerande delen är vägen till händelserna i klassrummet. Det är helt enkelt en otroligt bra historia att lyssna på om man gillar goda deckare.

Om författaren: Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito föddes 25 september 1969 i Bromma, men växte upp i Stockholm. Hon är en svensk advokat och författare.

Malin är dotter till kriminologen och författaren Leif GW Persson. Hennes mamma Brigitta Liedstrand arbetar som sjuksköterska.

Hon studerade vid Uppsala Universitet, Europakollegiet i Brygge, Stockholms universitet och franska Université catholique de l’Ouest. För närvarande bor hon i Bryssel. Som författare debuterade hon 2008 med sin roman Dubbla slagg.

Utan tvekan hennes största succé är boken Störst av allt. Romanen ska till och med filmatiseras av Netflix.

Hennes sista bok, Processen, inspirerades av terrorattacker. Hela vinsten från försäljningen donerade Malin till Amnesty International.