Stormvakt Ljudbok

4.1/5

Författare: Kristina Ohlsson

ljudbok

Introduktion

Stormvakt är en stor detektivroman skriven av Kristina Ohlsson. Författaren tar oss till sin mystiska värld full av plotvridningar och gradvis bygger utmärkta cliffhangers. Efter bokserierna om Fredrika Bergman och Mios Blue är nu Ohlsson tillbaka med en ny serie.

Ännu en gång kan vi uppleva Kristina Ohlssons stora talang i Stormvakt ljudbok gratis. Hon har skapat en berättelse som håller lyssnaren i spänning hela vägen till slutet. Huvudhandlingen utvecklas mycket långsammare än i hennes tidigare verk vilket gör berättelsen mycket mer begriplig och omfattande.

Utan tvekan är Stormvakt ljudbok gratis ett av de bästa resultaten av Kristinas arbete sedan tiderna av serier om Fredrika Bergman.

Stormvakt: Handling

Gillar du när boken håller dig i spänning? Är det kul för dig att lösa gåta efter gåta tills du får en fullständig bild av vad som hände? Då är Stormvakt ljudbok utan tvekan ett måste för dig!

I Stormvakt finns det allt som en bra deckare består av. Vi får en ovanlig men spännande bakgrund av historien. Fantastiska, välskrivna, autentiska huvudpersoner och helt enkelt en utmärkt huvudhandling kompletterar ljudboken.

Stormvakt fokuserar mest på handlingar kring den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Boken börjar med en slump att han anländer till Hovenäset I Bohuslän. Samma natt försvinner en av de mest gillade lärarna i området utan ett enda spår. Hela västkustidyllen är upprörd över Agnes mystiska försvinnande. Bokstavligen försöker alla hitta henne. Polis och familj tillbringar dagar och nätter för att ta reda på vad som hände.

Vad som kunde ha hänt henne? Är det en slump att hon försvinner samma natt när August Strindberg kom till staden? Och varför har August den där konstiga känslan att han vet något som kan hjälpa till med att lösa gåtan? Svaren finns såklart i Stormvakt.

Kristina Ohlsson är bra på att bygga spänning. Hennes detektivböcker skiljer sig från andra i denna genre, eftersom hon inte ger lyssnaren alla fakta som detektiver har tillgång till. Tack vare det kan hon avslöja alla fakta i slutet av boken vilket gör den Grande Finalen mycket tillfredsställande. Plötsligt binder alla fakta samman och berättelsen håller sig ihop.

Man blir fast vid Stormvakt ljudbok bara efter några minuter av lyssnande. Det beroendeframkallande sättet som Kristina skapar sina böcker gör att lyssnaren vill ha mer och mer oavsett omständigheterna.

Om författaren: Kristina Maria Ohlsson

Kristina Maria Ohlsson föddes den 2 mars 1979 i Kristianstad. Hon är en svensk författare, men under största del av sin karriär har hon arbetat som säkerhetspolitisk analytiker och rådgivare för Säkerhetspolisen.

Under 11 år har hon publicerat över 20 böcker varav de mest populära ingår utan tvekan i serien om Fredrika Bergman och Stormvakt med August Strindberg.

Ohlsson har en särskild talang för barnböcker. Hon har fått flera priser och utmärkelser för Glasbarnen och Silverpojken. De viktigaste är Barnens romanpris 2013 och Bokjuryn 10-13 2014.

Hennes erfarenhet och stil gör att alla hennes berättelser är unika och engagerande. Hon är bra på att skapa stämning och otroligt intressanta plotvridningar.