reklamlänk

Stormsystern Ljudbok

4.4/5

Författare: Lucinda Riley

ljudbok

Introduktion

Stormsystern är den andra delen av Lucina Rileys världsberömda bokserie Sju systrar. Bokseriens tre första delar kan läsas i vilken ordning som helst eftersom dessa tre börjar från samma händelse. Bokserien Sju systrar berättar historien om sju adopterade flickor och deras liv efter att deras älskade adoptivfar går bort. Efter faderns bortgång får varje syster mottaga ett brev med ledtrådar till var och ens förflutet. Stormsystern ljudbok handlar om den näst äldsta systerns Ally D’Aplieses historia

Den förmögna Papa Saltin adopterade sina döttrar från varje världsdel. Allys ursprung tar henne till Norge. Stormsystern ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 18 timmar och 8 minuter lång. Boken är översatt av Johanna Svartström.

Stormsystern: Handling

Den mycket välkända bokserien Sju systrars andra del Stormsystern ljudbok handlar om Ally D’Aplieses, den näst äldsta systern. I Lucinda Rileys bok får läsaren träffa starka kvinnor från idag men också från historien. Riley har själv berättat att många av de starka kvinnorna i bokserien är baserade på verkliga personer i vår historia. Böckernas händelser tar läsaren ut på resor runt om i världen.

Stormsystern ljudbok gratis inleds av att Ally beger sig hemåt, till den vackra och exklusiva villan vid stranden i Geneve. Där samlas systrarna för att sörja deras adoptivfar Papa som gått bort. Snart får de veta att Papa har en överraskning till sina döttrar. Var och en får ett brev med ledtrådar ´, med hjälp av dessa kan systrarna forska i sin egen bakgrund och historia.

I bokens början berättas det att Ally är en professionell seglare och att hon snart ska delta i en tävling. Ally är dessutom förälskad i segelbåtens kapten. Allt förändras dock när Ally får veta att Papa gått bort. Brevet av Papa ger Ally krafter att ändå delta i tävlingen, sida vid sida med sin älskade Theo. Snart händer en olycka och plötsligt har Allys hela tillvaro slagits i spillror.

Stormysystern ljudbok beskriver hur Ally slutligen bestämmer sig för att ta reda på sina rötter. Brevet av Papa innehåller fullständig ny information för Ally och hennes släkthistoria tar henne till Norge, till fjordarnas och skogarnas skönhet. I Norge får Ally höra om Anna Landvik. Anna sjöng bland annat i en opera av Edward Grieger.

Så småningom får Ally veta mer och mer om sin egen historia och om Annas och Edwards kärlek. Detta får Ally att tänka på sin egen familj. Vem var egentligen Papa Salt och varför har den sjunde systern försvunnit?

Om författaren: Lucinda Riley

Lucinda Riley föddes år 1996 i Norra Irland och avled år 2021 i London. Hon var en berömd författare. Riley skrev sin första bok när hon var 22 år, i samband med en sjukdom som gjorde henne sängliggande en längre tid. Riley slog igenom stort först med bokserien Sju systrar.

Riley har berättat att hon fått inspiration till bokserien av stjärnbilden Seulas, också kallad Sju systrar, en stjärnklar natt i januari i början av 2000-talet. Rileys böcker har sålts i över 10 miljoner exemplar världen över och de har blivit översatta till över 40 språk.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk